Epertorta sütés nélkül

Hosszú volt leírni és bonyolultnak tűnik elkészíteni, pedig nem az. Mindent össze kell keverni, egymásra önteni és várni, hogy megdermedjen. 🙂 Igazából az alja, a túrókrém és a zselé egyszerre elkészülhet, utána legalább 3 óra várakozás és végül jöhet a “rózsaszín” réteg. Én este kezdtem el és reggel fejeztem be, így már délelőtt nem volt vele dolgom. Régóta tetszenek az olyan sütik, aminek a közepében el van rejtve egy zseléréteg. Először próbáltam ilyet, utólag azt mondom, hogy a zselés rétegnek a fele is elég, de mivel a képen látható ezzel a mennyiséggel készült, ezért ezt írom le. Ti nálam biztos ügyesebben készítitek el, a torták általában nem nekem valók, de nagyon lelkesen állok neki mindig. 😀 Mi nem eszünk túl édesen, az édesítő ízlés szerint növelhető, érdemes kóstolni közben.

OLVASS TOVÁBB

Teljes kiőrlésű zsemle házilag (vegán)

Többféle zsemlét sütöttem már itthon, de szerintem messze ez a legjobb. Azért nem egy kovászos, de én büszke vagyok rá. 🙂 Ja és kértetek tejmentes, tojásmentes zsemlét, íme itt van, ez ugyanis vegán! 🙂 Többször is elkészítettem már, a képeken látszik a különbség, ha van benne korpa és ha nincs, illetve a liszt töménységétől és minőségétől is függ, hogy milyen állaga lesz a végén. A lényeg, hogy néha melós, de megéri kísérletezni a házi péksütikkel.

OLVASS TOVÁBB

5 perces eperbomba sütés nélkül

Bár úgy a legjobb enni az epret, hogy fogod az eperrel teli tálat, ölbe veszed és nekiesel, ezt csak addig lehet csinálni, amíg friss. Épp ezért le szoktam pürésíteni egy részét, hogy nyerjek neki pár napot. Most golyókat gyúrtam belőle, és nem véletlenül kapta az eperbomba nevet, ugyanis egy ízbomba az egész. Ezt még fokozhatjátok úgy is, hogy tesztek egy fél epret a közepébe vagy adtok hozzá egy kis fagyasztva szárított (liofilizált) epret is. De ez a lusta verzió is isteni volt, miért is ne epersmoothie-val ettük. 😀

OLVASS TOVÁBB

Teljes kiőrlésű amerikai palacsinta mogyorókrémmel, friss eperrel

Pár éve már hagyomány nálam, hogy a születésnapomat mogyorókrémes epres palacsintával kezdem. Bár a szülinapom lassan már egy hete volt :), idő hiányában ezt eddig elhalasztottam, de ma, ezen az ugyancsak nem túl ráérős vasárnapon úgy döntöttem, hogy ideje a palacsintázásnak. Ránézésre bűnözősnek tűnik, pedig nem az, a mogyorókrém is steviás, az eper pedig végre friss, hazai. Ráadásul ez a két hozzávaló együtt valami eszméletlenül jó kombó. Plusz 10 perces reggeli.

OLVASS TOVÁBB

Márványos-túrós kocka

Teljesen véletlenül született ez a süti, 5 perces elhatározás után nekiálltam márványkodni a konyhában. A süti kivételesen nem 5 perces, el lehet vele játszani és mosogatós is, de megéri és hát mikor, ha nem karantén alatt. 🙂 Nem érdemes ragozni, szuper finom, írjátok fel a sütnivalók listájára.

OLVASS TOVÁBB

Bodzás amerikai palacsinta kétféleképpen

A hűtőnk minden évben dugulásig van bodzaszörppel, most se férne be egy citrom se. 🙂 Mindig érdekelt, hogy mit lehetne még belőle készíteni, a rántott bodzavirág nem a mi világunk, de egy nagyon kedves kolléganőm tegnap említette, hogy hétvégén bodzás amerikai palacsintát sütöttek. Úgyhogy több se kellett, be a kocsiba, irány a közeli rét, szedtünk néhány fej bodzát és nekiálltunk kísérletezni. Eleinte kevés bodzát tettünk bele, aztán egyre többet, míg végül pont kellemesen bodzás lett. 🙂 Ezúton is köszönöm az ötletet, mert imádjuk!

OLVASS TOVÁBB

Sütőben sült csirkefasírt újburgonyával és tzatzikivel

Nagyon vártam már az újkrumpli szezont, az apró mérete miatt különösen szeretek vele dolgozni. Tudtátok, hogy a burgonya héjában sütve vagy főzve a legegészségesebb? Így marad benne a legtöbb rost, vitamin és ásványi anyag, ráadásul az újkrumpliban dupla annyi C-vitamin is van, mint a hagyományos társában. Na de nem ez volt a legjobb része az ebédünknek, hanem a csirkepogácsa, ami isteni volt, ráadásul sütőben sütve is szaftos maradt. Összességében egy egészséges, tápanyagokban, vitaminokban és ízekben gazdag ebéd, ne hagyjátok ki.

OLVASS TOVÁBB

Gofri gyorsan és egészségesen

Palacsinta rajongó vagyok, ezért a gofri ritkábban szokott előkerülni nálam, de most megfogadtam, hogy ez másképp lesz, mert annyira egyszerű és mégis szuper. Most belegondolva azért is lehet, mert volt egy régi gofri sütőnk, amivel kb. fél óra volt, mire egy megsült. 😀 Azóta lecseréltem és mindjárt több kedvem van nekiállni.

Próbálom csökkenteni a cukrot és az édesítőt az életemben, ezért a palacsintát és a gofrit már zéró édesítéssel készítem. Reggelire most egy teáskanál juharszirup került rá (néha az se), banán, friss áfonya és fahéjjal kikevert natúr joghurt. Ez utóbbi nagy kedvencem lett, a fahéj önmagában is édes ízt kölcsönöz és még imádom is. 🙂

OLVASS TOVÁBB

Gyors pizzatészta házilag

Mindig szekálom a családot, ha meghallom, hogy fagyasztott pizzáról beszélnek, pedig régebben mi is vettünk. De csak addig, amíg meg nem tanultunk itthon pizzatésztát sütni. Még mindig alig hiszem el, hogy ilyen kevés munkával ennyire gyorsan megvan a vacsora. Azóta még jobban imádom a pizzát. 🙂 Csak összedolgozom kézzel a tésztát, 20-30 percre félreteszem, utána kézzel kinyújtom, megkenem szósszal, rá a feltét, sütő 10 perc és kész. Most függetlenül attól, hogy egészséges-e vagy nem a bolti, sokkal de sokkal finomabb az itthoni és olyan feltétet teszel rá, amilyet csak akarsz. Nálunk az olasz nyaralás óta a margherita a nyerő, csak paradicsomszósz, friss paradicsom, mozzarella, reszelt sajt és a végén friss bazsalikom kerül rá. Persze olyat soha nem fogunk tudni készíteni, mint amilyet ott ettünk, de a hangulata megvan. 😀 Remélem ti is kedvet kaptok hozzá. Viszlát, bolti pizza!

OLVASS TOVÁBB

Túróval töltött zsemle

Hatalmas klasszikus, gyerekkori emlék, megunhatatlan és elronthatatlan. Hidegen és melegen is szuper. Száraz, többnapos zsemléből a legjobb és bármilyen típusúból készítheted, a képen hátul van az enyém, a teljes kiőrlésű magos :), de volt már rozsos, zabos, amilyen épp otthon van. Ahány ház, annyi szokás, mi így készítjük.

Túróval töltött zsemle
OLVASS TOVÁBB