Amióta van a kertünk és kaptunk hozzá néhány birs fát is, azóta jár az agyam, hogy mit lehetne belőle készíteni. Birsalmasajt, lekvár és kompót pipa, szeretjük is. Most viszont pürét készítettem belőle és felhasználtuk smarnihoz (isteni volt!), plusz belekerült ebbe a gofriba is. Ahogy az almapüré, sütőtökpüré vagy édesburgonyapüré, a birs is jól működik édességekben, akár tojáshelyettesítőnek is, plusz csodás ízt ad nekik. Ráadásul egy szuperegészséges gyümölcsről van szó, úgyhogy érdemes megbarátkozni vele. 🙂

Hozzávalók (kb. 8 db-hoz):
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- csipet fahéj (opc.)
- csipet vanília őrlemény
- 2,8-3 dl tej
- 120 g (1 ek) birsalmapüré (megfőzött, leturmixolt birsalma)
- 60 g olaj vagy olvasztott vaj
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük.
- Felforrósított gofri sütőben néhány perc alatt megsütjük.







Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: