Az én verzióm valójában egy hamis lángos, viszont nekem megadja azt a tökéletes lángos élményt, amit évente egyszer megkívánok, a zsírszegény diétámba azonban a klasszikus nem fér bele. Ebből is látszik, hogy egyik diéta sem jár teljes lemondással, mindig vannak kiskapuk. 🙂 Személy szerint én imádom (hát nem guszta? 🙂 ). Feltétnek megkenem fokhagymás lenmagolajjal (szuperegészséges omega-3 forrás, jót tesz a szív-és érrendszernek, gyulladáscsökkentő), valamint tejföl helyett én joghurttal és kevés reszelt sajttal. Ezekkel az egyszerű, de nagyszerű változtatásokkal lesz zsírszegény, diétás fogás. Tartalmas zöldségleves mellé tökéletes szombati ebéd.

Hozzávalók 3 közepes vagy 2 nagy lángoshoz:
- 180 ml langyos víz
- 13 g friss élesztő
- 0,5 tk cukor
- 300 g búzaliszt vagy kenyérliszt (fele lehet teljes kiőrlésű)
- csipet só
- 1 evőkanál olaj

Elkészítés:
- A langyos vizet keverjük el a cukorral és az élesztővel. Öt percre tegyük félre.
- A liszteket szitáljuk egy keverőtálba, adjuk hozzá a csipet sót, keverjük el. Öntsük bele az élesztős vizet, az olajat és kézzel vagy géppel dolgozzuk össze (nem kell sokáig).
- Formáljunk belőle egy gombócot és lisztezett tálban (amiben összedolgoztuk), konyharuhával jó szorosan letakarva, szobahőmérsékleten kelesszük fél órát.
- A fél óra után melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- A tésztát lisztezett felületre borítsuk ki, ujjbeggyel nyomkodjuk kicsit meg és vágjunk belőle 2 vagy 3 darabot.
- A darabokat gömbölyítsük, majd sodrófával formázzuk kör alakúra.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és (mérettől függően) 10-15 perc alatt süssük készre.





Ki próbálom