Egy magazinban láttam egy képet egy hasonló sütiről, ami egyből inspirált, viszont a saját bevált receptjeimmel készítettem el. Múlt hét vasárnap készült a családnak, végre volt egy délelőtt, amikor úgy jött ki, hogy se főzni, se takarítani nem kellett, úgyhogy ráértem. 🙂 Szokás szerint viszont nem adtam elég időt a zselatinnak megkötni (mindig ezt csinálom 🙂 ), de ezt a részt tényleg érdemes kivárni, mert délutánra viszont tökéletes lett. A krémet feldobhatjátok olvasztott fehércsokival is. 😉 Igaz, hogy több részes az elkészítése, de higgyétek el, ez egy végtelenül egyszerű süti.

Hozzávalók a meggyes piskótához, 23 x 23 cm-es sütőformához (1.réteg):
- 130 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 50 g cukor
- 100 g natúr joghurt
- 25 g olaj
- kb. 15-20 szem magozott meggy
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral.
- A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral.
- Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, egy spatulával vagy kézi habverővel simára keverjük.
- A tojásos keverékhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet és alaposan eldolgozzuk.
- A masszát beleöntjük a sütőformába.
- A kimagozott, megmosott és lecsepegtetett meggyet a tetejére szórjuk.
- 30-35 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a mákos piskótához, 23 x 23 cm-es sütőformához (3.réteg):
- 100 g liszt
- 100 g darált mák
- 70-80 g porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kis tojás
- 5 evőkanál olaj
- 1,8 dl tej
- egy kezeletlen citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
- A tojást, az olajat, a tejet, valamint a citrom levét és héját elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is és simára keverjük.
- Miután a meggyes piskótánk megsült, kivesszük a sütőformából, újra kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a mákos keveréket.
- 30-35 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez (2.réteg) és összeállítás:
- 125 g mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 2 evőkanál tejföl vagy natúr joghurt
- 2 evőkanál porcukor
- vanília
- 3 lapzselatin
- néhány szem magazott meggy
- 1 evőkanál házi meggylekvár (elhagyható)
- A lapzselatint a csomagoláson levő utasítás szerint előkészítjük.
- A krémsajtot, tejfölt, porcukrot és vaníliát habverővel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
- A süti összeállításához tegyük vissza a sütőformába a meggyes piskótát, egyenletesen kenjük meg a krémmel, szórjuk meg meggyel, majd tegyük rá a mákos piskótát. Ízlés szerint előtte bekenhetjük vékonyan meggylekvárral a mákos piskóta alsó felét és úgy tegyük rá a krémre, szépen beszívja és extra ízt ad neki.
- Tegyük hűtőbe legalább 2 órára, amíg a zselatin megköt és szépen szelhető lesz.

