Az alma és a mák nyerő páros együtt, a végeredmény egy szaftos, könnyű, finom piskóta, amit szinte lehetetlen kiszárítani. 🙂 Plusz időtakarékos, körülbelül 5 perc előkészület van vele. Imádom, amikor az ebéd és a desszert együtt megvan fél óra alatt. 🙂 Aki nem eszik tojást, próbálja ki helyette almapürével.

Hozzávalók (20cm-es sütőformához):
- 2 tojás
- 8-10 dkg édesítőszer (eritrit)
- 2 közepes alma
- 15 dkg darált mák
- 5 dkg zabliszt
- 1 tk. sütőpor
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük.
- A tojásokat habosra keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a reszelt almát.
- A mákot, lisztet és sütőport összekeverjük. Összedolgozzuk a folyékony és a száraz hozzávalókat.
- Beletöntjük a tésztát a sütőformába, 25-30 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.






