A hétvége az édes és lazulós reggeliké, mint például a palacsinta. Mivel általában én ébredek először, szeretem az olyan reggelit, amihez nem kell nagy zajt csapnom, a mixer például kizárva. Emiatt és az íze, variálhatósága miatt is nagy kedvenc ez a recept. Készítek egy adagot hagyományos, sima liszttel, utána pedig jöhet az enyém zabliszttel. Ha nincs idő ennyit sütögetni, a hűtőben eláll pár napig és minden reggel kisüthetünk annyit, amennyit megeszünk. Feldobhatjuk mákkal, chia maggal, citrommal is. Pakoljuk meg túróval és gyümölcsökkel. 🙂

Hozzávalók (kb.20-25 darabhoz):
- 1 csésze (2,4 dl-es teás bögre) zabliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál édesítő
- csipet só
- 1 csésze mandulatej (vagy bármilyen más tej)
- 1 tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálba öntjük és kézi habverővel simára keverjük.
- Egy palacsintasütőt kikenünk kevés olajjal, felforrósítjuk és egy merőkanál segítségével kis halmokat teszünk a tésztából. Egy palacsintasütőbe 3-4 kis palacsinta fér el.
- 1-2 percig sütjük közepes lángon, amíg megemelkedik a széle, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
- Amíg sülnek a palacsinták, készíthetünk hozzá párolt fahéjas almát, ami így készült: az almát megmostam, meghámoztam, felkockáztam. Kevés édesítővel(vagy mézzel) és fahéjjal 5-10 percig pároltam.




