Az egyik legegyszerűbb és legjobb desszertek a kevert sütik, amikor csak össze kell keverni mindent és kész. A meggymagozás a leghosszabb munka benne. 🙂 Volt néhány pörgősebb napunk, amikor időm sem lett volna extra sütire, a meggynek pedig méltó helyet kellett találnom, úgyhogy ez nyert és szerencsémre jól működött ezzel a lisztkombóval is. Jó sok meggyel az igazi. 🙂

Hozzávalók 23×23 cm-es sütőformához:
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g durumliszt
- 5 g sütőpor
- 1 tk fahéj
- 3 tojás
- 150 g natúr joghurt
- 100 g eritrit vagy cukor
- 35 g olaj
- fél citrom leve
- 300 g meggy (kb. 250 g magozva)

Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A lisztet egy tálba szitáljuk a sütőporral, fahéjjal.
- Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat, a cukrot, a joghurtot, olajat és a citromlevet.
- Összeöntjük a száraz és a nedves hozzávalókat, alaposan eldolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egy lapáttal elegyengetjük, hogy mindenhol ugyanannyi legyen. A tetejére halmozzuk a kimagozott meggyet, majd a sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük.



