Joghurtos-meggyes kevert süti

Az egyik legegyszerűbb és legjobb desszertek a kevert sütik, amikor csak össze kell keverni mindent és kész. A meggymagozás a leghosszabb munka benne. 🙂 Volt néhány pörgősebb napunk, amikor időm sem lett volna extra sütire, a meggynek pedig méltó helyet kellett találnom, úgyhogy ez nyert és szerencsémre jól működött ezzel a lisztkombóval is. Jó sok meggyel az igazi. 🙂

Hozzávalók 23×23 cm-es sütőformához:

  • 150 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g durumliszt
  • 5 g sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 3 tojás
  • 150 g natúr joghurt
  • 100 g eritrit vagy cukor
  • 35 g olaj
  • fél citrom leve
  • 300 g meggy (kb. 250 g magozva)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk a sütőporral, fahéjjal.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat, a cukrot, a joghurtot, olajat és a citromlevet.
  4. Összeöntjük a száraz és a nedves hozzávalókat, alaposan eldolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egy lapáttal elegyengetjük, hogy mindenhol ugyanannyi legyen. A tetejére halmozzuk a kimagozott meggyet, majd a sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
mogyoromentesnyarzsirszegeny

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top