Gofri szendvics

Próbáltad már a gofrit szendvicsnek? Bizony, nemcsak édesen eheted, hanem sósan is szuper. Olyan, mint a toast kenyér. Néhány hete próbálok kevesebb pékárut enni. Teljesen elhagyni nem célom, hiszen szüksége van rá a szervezetnek, de egy kis méregtelenítés nem árt és tényleg érzem, hogy energikusabb vagyok, ráadásul a télen felhalmozódott extra kilóknak is jót tett. Minden jóról viszont nem szeretnék lemondani, imádom a fullos szendvicseket, úgyhogy kerestem alternatívát és készítettem egy sós, zablisztes gofrit. Nemcsak finom és egészséges, de jól is néz ki. 🙂

Gofri szendvics (3).jpg

Hozzávalók:

  • 180g zabliszt

  • 1 tk sütőpor

  • 1 tk só

  • ¼ csésze olvasztott kókuszzsír

  • ¾ csésze tej

  • 2 tojás

  • víz

 Gofri szendvics (1)

Elkészítés:

A víz kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókat. Kókuszzsírral vagy vajjal kikent gofrisütőben kisütjük, közben folyamatosan kevés vizet keverünk a tésztához, a zabliszt ugyanis hajlamos összeállni.

A szendvicshez serpenyőben pirítottam sonkát, sütöttem tükörtojást, friss saláta került még rá és mellé zöldségek.

Két szendvicset ettem vacsira, nem maradtam éhes. 🙂

Gofri szendvics (2)

 

cukormentesmogyoromenteszsirszegeny

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s