Próbáltad már a gofrit szendvicsnek? Bizony, nemcsak édesen eheted, hanem sósan is szuper. Olyan, mint a toast kenyér. Néhány hete próbálok kevesebb pékárut enni. Teljesen elhagyni nem célom, hiszen szüksége van rá a szervezetnek, de egy kis méregtelenítés nem árt és tényleg érzem, hogy energikusabb vagyok, ráadásul a télen felhalmozódott extra kilóknak is jót tett. Minden jóról viszont nem szeretnék lemondani, imádom a fullos szendvicseket, úgyhogy kerestem alternatívát és készítettem egy sós, zablisztes gofrit. Nemcsak finom és egészséges, de jól is néz ki. 🙂
Hozzávalók:
-
180g zabliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 tk só
-
¼ csésze olvasztott kókuszzsír
-
¾ csésze tej
-
2 tojás
-
víz
Elkészítés:
A víz kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókat. Kókuszzsírral vagy vajjal kikent gofrisütőben kisütjük, közben folyamatosan kevés vizet keverünk a tésztához, a zabliszt ugyanis hajlamos összeállni.
A szendvicshez serpenyőben pirítottam sonkát, sütöttem tükörtojást, friss saláta került még rá és mellé zöldségek.
Két szendvicset ettem vacsira, nem maradtam éhes. 🙂
Pingback: Életem ételei