Gondoltad volna, hogy pizza is lehet a tökéletes reggeli? 🙂 Ezt a verziót bátran eheted, sőt ezért a reggeliért érdemes kikelni az ágyból. Kétszer 5 perc az elkészítése, egyszer az alap, egyszer a díszítés. A díszítés sokat számít, de bevallom az enyém fogyasztáskor már nem így nézett ki, hanem púposan megpakoltam még eperrel. Azért még úgy is szép volt. 🙂 Az apropója ennek a “pizzának” az, hogy évek óta a reggelim része a müzli-joghurt-gyümölcs és időnként úgy érzem fel kell dobni, hogy ne unjam meg. Nekem bevált. 🙂 Készítsétek el, nem tart semeddig és biztos nem hagyjátok ki a reggelit.
Hozzávalók a “pizzához”:
-
1 csésze zabpehely
-
0,5 csésze puffasztott köles
-
0,5 csésze mag vegyesen: chia mag, napraforgó mag (ízlés szerint mehet még dió, mogyoró)
-
¼ csésze (4 ek) olvasztott kókuszzsír
-
2 evőkanál méz
-
vanília aroma
-
fahéj
-
csipet só
A díszítéshez:
-
1 doboz (180 g) görög joghurt
-
Gyümölcsök: 15 dkg eper, 1 banán, 1 kivi, 50 g áfonya
Elkészítés:
-
Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet (amit ízlés szerint előtte megpiríthatunk serpenyőben) és a pizza többi hozzávalóját.
-
Egy tetszőleges 20 cm-es, kör alakú sütőformát (lehet kapcsos tortaforma is) vékonyan kenjünk ki kókuszzsírral, majd öntsük bele a müzlit és egyengessük el, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.
-
Tegyük hűtőbe legalább egy órára. Akár előző este is elkészíthetjük.
-
A görög joghurtot kenjük rá a pizzánkra, végül díszítsük friss gyümölcsökkel.
-
Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp: Aki ropogósan szeretné, díszítés előtt tegye a pizzát 180 fokos sütőbe 10-15 percre.
Pingback: Életem ételei