Ezt az egészséges palacsintát pár perc alatt, néhány egyszerű hozzávalóból elkészítheted reggelire vagy akár uzsonnára. Szénhidrátszegény, 1 adag palacsinta csupán 15 g szénhidrátot tartalmaz, édesítővel készítve 6 g-ot. Kókuszjoghurttal vagy mandulavajjal és friss gyümölcsökkel az igazi.

Hozzávalók 8 db-hoz (2 adag):
- 100 g mandulaliszt
- 1 tk sütőpor
- csipet vanília őrlemény, csipet só
- 2 tojás
- 1 ek olaj vagy olvasztott vaj
- 0,5 dl mandulatej
- 1 ek juharszirup
- áfonya
- 1 tk (kókusz)olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat: mandulalisztet, vaníliát, sütőport és sót.
- Adjuk hozzá a két tojást, az olajat, tejet és juharszirupot is. Egy spatulával vagy kézi habverővel simára keverjük a tésztát.
- Forró, olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben süssük pár percig az egyik oldalát, közben szórjuk meg 5-6 szem áfonyával, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük pár percig.
- Ízlés szerint, például kókuszjoghurttal és friss gyümölcsökkel tálaljuk.







Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: