Mandulalisztes áfonyás palacsinta

Ezt az egészséges palacsintát pár perc alatt, néhány egyszerű hozzávalóból elkészítheted reggelire vagy akár uzsonnára. Szénhidrátszegény, 1 adag palacsinta csupán 15 g szénhidrátot tartalmaz, édesítővel készítve 6 g-ot. Kókuszjoghurttal vagy mandulavajjal és friss gyümölcsökkel az igazi.

Hozzávalók 8 db-hoz (2 adag):

  • 100 g mandulaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipet vanília őrlemény, csipet só
  • 2 tojás
  • 1 ek olaj vagy olvasztott vaj
  • 0,5 dl mandulatej
  • 1 ek juharszirup
  • áfonya
  • 1 tk (kókusz)olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat: mandulalisztet, vaníliát, sütőport és sót.
  2. Adjuk hozzá a két tojást, az olajat, tejet és juharszirupot is. Egy spatulával vagy kézi habverővel simára keverjük a tésztát.
  3. Forró, olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben süssük pár percig az egyik oldalát, közben szórjuk meg 5-6 szem áfonyával, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük pár percig.
  4. Ízlés szerint, például kókuszjoghurttal és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
glutenmenteslaktozmentesmogyoromentesnyarpaleozsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top