A tegnapi szabadnapomat ezzel a csodás palacsintával indítottam. Néha én sem értem, hogy miért kell egy szabadnap ahhoz, hogy normális reggelit csináljak magamnak, hiszen az egészet pár perc volt elkészíteni. Nagyon szeretek palacsintát reggelizni, egyszerűen imádok kísérletezni vele és a vegán verzió valami fantasztikus. Egy 3 éves tesztjén is átment. 🙂 Ennek az adagnak a felét ettem reggelire, a másik felét pedig üresen bepusziltuk a strandon délelőtt. Biztos, hogy ez lesz most a favorit. Villával óvatosan egyétek, mert a benne lévő áfonya szeret pukkanni. 😀

Hozzávalók (2 adaghoz, 8db):
- 100 g zabliszt (gm, teljes kiőrlésű)
- 2 tk sütőpor
- 60 g reszelt alma (0,5 db) vagy natúr almapüré
- 1,2 dl mandulatej (vagy bármilyen más tej)
- 1 evőkanál juharszirup vagy más édesítő (opcionális)
- 1 jó nagy marék áfonya
- 1-2 evőkanál kókuszolaj vagy repceolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálba mérjük és villával vagy egy spatulával simára keverjük. Hozzákeverjük a megmosott áfonyát.
- Egy palacsintasütőt felforrósítunk, kikenjük egy csepp kókuszolajjal és hármasával kisütjük rajta a palacsintákat, mindegyik oldalát 1-2 percig, palacsinták között újrakenve az olajat.
- Tálaláshoz banánt, friss nyári gyümölcsöket és natúr joghurtot használtam.








Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: