Teljes kiőrlésű amerikai palacsinta mogyorókrémmel, friss eperrel

Pár éve már hagyomány nálam, hogy a születésnapomat mogyorókrémes epres palacsintával kezdem. Bár a szülinapom lassan már egy hete volt :), idő hiányában ezt eddig elhalasztottam, de ma, ezen az ugyancsak nem túl ráérős vasárnapon úgy döntöttem, hogy ideje a palacsintázásnak. Ránézésre bűnözősnek tűnik, pedig nem az, a mogyorókrém is steviás, az eper pedig végre friss, hazai. Ráadásul ez a két hozzávaló együtt valami eszméletlenül jó kombó. Plusz 10 perces reggeli.

Hozzávalók 9 db-hoz:

  • 50 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 2 tojás
  • 80 g zsírszegény túró
  • 1 tk olaj
  • 0,5 dl kókusztej (vagy bármilyen más tej)
  • 1 tk juharszirup (vagy más édesítő)

Elkészítés:

  1. A tojásokat egy kézi habverővel enyhén felverjük, elkeverjük az olajjal és a tejjel.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, egy kézi mixerre vagy spatulával jól eldolgozzuk.
  3. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, vékonyan kikenünk olajjal. Hármasával kisütjük rajta a palacsintákat. Először az egyik oldalát sütjük 1 percig, majd a másik oldalát kis lángon 3 percig.
nyartavaszzsirszegeny

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top