Teljesen véletlenül született ez a süti, 5 perces elhatározás után nekiálltam márványkodni a konyhában. A süti kivételesen nem 5 perces, el lehet vele játszani és mosogatós is, de megéri és hát mikor, ha nem karantén alatt. 🙂 Nem érdemes ragozni, szuper finom, írjátok fel a sütnivalók listájára.

Hozzávalók (22cm-es sütőformához):
- 20 dkg liszt (3/4-e lehet teljes kiőrlésű vagy zabliszt)
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor vagy por édesítő
- 3 tojás
- 1,5 dl langyos víz
- 0,5 dl olaj
- 1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg zsírszegény túró
- 1 evőkanál porcukor vagy édesítő
- 1 kis tojás

Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét kézi mixerrel verjük kemény habbá.
- A tojássárgáját keverjük fehéredésig a porcukorral vagy édesítővel, adjuk hozzá a vizet, olajat és keverjük simára.
- A lisztet és a sütőport szitáljuk hozzá és egy keverőlapát segítségével jól dolgozzuk össze.
- Válasszuk ketté a tésztát. Az egyik feléhez keverjük hozzá a kakaóport.
- A tojásfehérje felét óvatosan, keverőlapáttal forgassuk bele a fehér tésztánkba. Mivel a kakaós sűrűbb, először a maradék tojásfehérje 1/3-át keverjük bele, nem kell finoman, majd a többit óvatosan dolgozzuk el a kakaós tésztában.
- Kivajazott, sütőpapírral bélelt sütőformába rétegezzük a két tésztát. 1 evőkanál fehér, 1 evőkanál kakaós és így tovább. Ha nincs türelmünk, először tegyük bele az egész fehér tésztát, majd rá a kakaósat és egy kés vagy fogpiszkáló segítségével keverjük össze a két tésztát.
- A túrót keverjük simára a tojással és az 1 evőkanál cukorral/édesítővel. Kanállal készítsünk belőle halmokat a süti tetejére.
- 30 perc alatt süssük készre.



