Sonkás-fetás spárga batyu leveles tésztából

Extra gyors és fini vacsora ötlet következik. Maradt egy kis zöldspárga, olasz sonka és feta a hűtőben, a fagyasztóban pedig időnként van egy leveles tészta is. Bevallom a meleg napokon semmit sincs kedvem csinálni a konyhában, úgyhogy ez most nagyon jól jött. Plusz tényleg isteni!

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldspárga
  • 1 csomag leveles tészta
  • 7-8 szelet Prosciutto sonka
  • kevés feta sajt
  • fehérbors ízlés szerint
  • (sózni nem szükséges, hiszen a feta és sonka is sós)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A leveles tésztából négyzet alakú darabokat vágunk, nem túl nagyot.
  3. A spárgát megmossuk, a szárából az utolsó 1 cm-t levágjuk (vagy kicsit többet attól függően, hogy milyen régi).
  4. Két-három spárgát egybefogunk és köré tekerünk egy szelet Prosciutto sonkát, majd a leveles tésztára tesszük egy kis feta sajttal együtt és becsomagoljuk.
  5. A batyukat tojásssal lekenjük, megszórhatjuk szezámmaggal és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
cukormentesmogyoromentesnyar