Extra gyors és fini vacsora ötlet következik. Maradt egy kis zöldspárga, olasz sonka és feta a hűtőben, a fagyasztóban pedig időnként van egy leveles tészta is. Bevallom a meleg napokon semmit sincs kedvem csinálni a konyhában, úgyhogy ez most nagyon jól jött. Plusz tényleg isteni!

Hozzávalók:
- 20 dkg zöldspárga
- 1 csomag leveles tészta
- 7-8 szelet Prosciutto sonka
- kevés feta sajt
- fehérbors ízlés szerint
- (sózni nem szükséges, hiszen a feta és sonka is sós)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A leveles tésztából négyzet alakú darabokat vágunk, nem túl nagyot.
- A spárgát megmossuk, a szárából az utolsó 1 cm-t levágjuk (vagy kicsit többet attól függően, hogy milyen régi).
- Két-három spárgát egybefogunk és köré tekerünk egy szelet Prosciutto sonkát, majd a leveles tésztára tesszük egy kis feta sajttal együtt és becsomagoljuk.
- A batyukat tojásssal lekenjük, megszórhatjuk szezámmaggal és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.


