Mi ez, ha nem karanténkaja. 🙂 Tészta, paradicsomszósz és konzerv tonhal. Ráadásul az egész 10 perc alatt kész. Bevallom nekem nagyon kellemes meglepetés volt, a bolognai mindig jolly joker kaja nálam, de ez a halas nálam legyőzte a húsos verziót. Természetesen friss hallal is elkészíthetitek.

Hozzávalók:
- 2 tonhal konzerv (Twist)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés reszelt sárgarépa (1-2 evőkanál)
- 250 g paradicsomszósz
- 400 g spagetti tészta
- só, bors, oregánó
- friss petrezselyem a díszítéshez
- reszelt sajt a tálaláshoz
- 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A tésztát kifőzzük, a főzőlevéből keveset félreteszünk.
- Közben egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, rátesszük a kockára vágott vöröshagymát, néhány percig alacsony hőfokon pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a reszelt sárgarépát és a lecsepegtetett tonhalat.
- Pár percig pároljuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd ráöntjük a paradicsomszószt és a tészta főzőlevéből kb. 1 dl-t (vagy vizet).
- 10 percig főzzük alacsony hőfokon, amíg összeérnek az ízek.
- A legvégén friss, apróra vágott petrezselymet keverünk bele. A tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.




