Brokkolipüré 10 perc alatt

Gyors, egyszerű, finom, egészséges, mindenmentes. Így tudnám összefoglalni ezt a zöldségkrémet, amihez csak zöldségre és fűszerekre van szükség. Ideális vacsorára szendvicsfeltétnek, hús mellé köretnek vagy akár zöldségmártogatósnak.

Brokkolipure

Miért együnk brokkolit? Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. Jótékony hatású bizonyos rákbetegségek megelőzésében. Immunerősítő, bőrfiatalító, szépségmegőrző, csonterősítő, magas vérnyomás ellen is igazi gyógyszer. És ez csak néhány a sok értékes tulajdonsága közül.

Tudom, hogy sokan nem szeretik, bevallom én se minden formájában, de szerintem csak meg kell találni a hozzá illő fűszerezést vagy párosítást. Például a sajt és a mandula szerintem tökéletes kiegészítői. Ma viszont egy nagyon egyszerű és finom pürét készítettem belőle.

Hozzávalók:

  • brokkoli

  • só, bors, fokhagyma, szerecsendió, friss petrezselyem

A brokkolit forrásban lévő, sós vagy ételízesítős vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük. Fagyasztott brokkolinak elég az 5 perc, frissnek 10 perc, utóbbi esetben a rózsáit pár perccel később tegyük bele, mint a szárát.

Szűrjük le, ha szükséges, villával nyomkodjuk ki belőle a maradék vizet.

Adjunk hozzá fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, petrezselymet és botmixerrel pürésítsük.

Kész is van. Tálaljuk és ízlés szerint fogyasszuk.

Sokan krémesítik olajjal, tejföllel, majonézzel vagy natúr joghurttal. Adhatunk hozzá citromlevet is. Szerintem passzol még hozzá a sajt, a mandula és a fenyőmag.

cukormentesglutenmenteslaktozmentesmogyoromentespaleotojasmentesveganzsirszegeny

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s