Muffin 5+1 hozzávalóból (paleo, mindenmentes)

Egy jó muffinra mindig nyitott vagyok, viszont paleo verzióra eddig nem volt bevált receptem. Hagyományos muffint szerintem még soha nem sütöttem, egy-két gluténmentes receptem van, amiket variálni szoktam. Volt itthon néhány nagyon érett banánom, úgyhogy gondoltam próbálkozom vele. Szerintem ez a recept is felkerül a listámra, mivel pár perc alatt, könnyen elkészíthető…és nem utolsó sorban nekem nagyon ízlett.

Paleo áfonyás muffin

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 200g darált mandula

  • 3 nagyobb, érett banán

  • 2 tojás

  • 2 tk. sütőpor vagy szódabikarbóna

  • 2 ek. olvasztott kókuszzsír

  • +1 hozzávaló (most áfonya)

A banánokat villával alaposan összetörjük, hozzákeverjük a két tojást, valamint az olvasztott kókuszzsírt. Mixerrel is összekeverhetjük, hogy kellően sima legyen. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, vagyis a mandulát és a sütőport, majd a gyümölcsöket (én 4-5 áfonyát tettem mindegyikbe). Alaposan összekeverjük, majd muffin formákba töltjük (ha nem szilikonos, akkor kivajazott és muffin papírral bélelt). 180 fokos, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Szerintem a banán és a mandula miatt így is elég édes, de aki édesszájú, még xilitet vagy mézet tehet bele. Egy nagyon laza, könnyű tészta lesz az eredmény és bár az áfonya sem volt rossz, emiatt érdemes plusz egy hozzávalónak valami szárazat választani, például csokit, kakaót, kókuszt vagy akár mákot.

 Paleo áfonyás muffin

cukormentesglutenmenteslaktozmentespaleozsirszegeny

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s