Ropogós müzliszelet házilag

A rostban gazdag müzliszelet ideális tízóraira, uzsonnára, gyors reggelinek tejjel. Ha pörgős napunk van, csak dobjunk be egyet a táskánkba és vegyük elő amikor megéhezünk. Végre én is elkészítettem az egyik régi receptkönyvem alapján.

IMG_1848

Hozzávalók:

  • 17,5 dkg zabpehely (ebből egy maréknyi őrölve)

  • 5 dkg szezámmag

  • 20 dkg aszalt gyümölcs és magok vegyesen (aszalt szilva, aszalt barack, datolya, dió, mogyoró, mandula, mazsola)

  • 50 g olvasztott kókuszzsír

  • 1 tojás

  • 5-6 ek. méz

Az aszalt gyümölcsöket és a magokat késsel vagy aprítógéppel minél kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a szezámmaggal és a zabpehellyel.

A tojást felverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt és a mézet, végül hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és jól elkeverjük. Egy lapos, hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral és elegyengetjük benne a masszát. Lapítsuk is le, hogy egyenletes legyen a teteje. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg jó piros lesz.

Hagyjuk kihűlni, majd éles késsel szeletekre vágjuk. Nekem ez nem sikerült valami szépen, olyan kis egyenetlenek lettek. Ezért a második próbánál már sütés előtt szeleteket formáltam belőle és így már tökéletes volt. Legközelebb még egy kis reszelt almát is adok hozzá, szerintem azzal még finomabb lehet.

Jól zárható dobozban vagy csavaros tetejű üvegben tároljuk.

cukormenteslaktozmentes

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s