Indítsd a napod zabkásával! 10 érv, hogy miért érdemes gyakran fogyasztani

Húsvét után a szervezet is megérdemel egy kis pihenést a sok süti és kiadós ebéd után, úgyhogy belevágtam egy kímélő hétbe. A reggelimen nem kellett sokat gondolkozni, ilyenkor kerül elő a zabkása. Én nagyon szeretem, de tudom, hogy sokan nincsenek oda érte, úgyhogy íme egy kis kedvcsináló a zabkásához.

Zabkása

Néhány érv a zab mellett:

  • gazdag B- és E-vitaminban;

  • magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik: vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne;

  • csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, érvédő hatású;

  • emésztést javító hatású: tisztítja a beleket, lesöpri a bélfalakra tapadt salakanyagokat; a legérzékenyebb emésztésűek is bátran fogyaszthatják, nem terheli meg a szervezetet;

  • alacsony glikémiás indexe miatt sokáig teltségérzetet és egyenletes vércukorszint-emelkedést biztosít, így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják;

  • diétázóknak is kifejezetten ajánlják, fél bögre csak 190 kalóriát tartalmaz;

  • élénkíti az idegrendszer működését, regenerálja az idegeket, ajánlott kimerültség és stressz esetén;

  • erősen lúgosító hatású;

  • bőrproblémák esetén is ajánlott a fogyasztása, gyulladáscsökkentő hatású;

  • olcsó, gyorsan és változatosan elkészíthető.

Elkészítése:

A zabkását rengeteg módon lehet elkészíteni, lehet vízben vagy tejben főzni, sőt már olvastam olyat is, hogy gyümölcsteában. Lehet főzés nélkül is elkészíteni, ilyekor egész éjszakára áztassuk vízbe vagy tejbe, hogy jól magába szívja a folyadékot.

Az én verzióm:

Egy bögre vizet egy lábosban felforralunk, majd hozzáadunk fél bögre zabpelyhet. 5 percig lassú tűzön főzzük, ennyi idő alatt kellőképp besűrűsödik, majd még 5-10 percig hagyjuk állni. Ízlés szerint ízesítjük, én fél teáskanálnyi mézzel. Gyümölcsöt szórok a tetejére, most friss áfonyát használtam.

Bármilyen hihetetlen, de ebből egy kiadós adag lesz, én alig bírom megenni.

cukormenteslaktozmentesmogyoromentestojasmenteszsirszegeny

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s