Zabkenyér

Rajtam kívül már más is kísérletezik a családban gluténmentes receptekkel (nagy örömömre), aminek az egyik eredménye ez a zabkenyér. Finom, ropogós, könnyen szelhető és érezhetően jobban érzem magam amióta ezt esszük, úgyhogy nálam nagy sikere van. És az a finom kenyér illat, amíg sül…
Zabkenyér

 

Az elkészítése:

Nagyon kevés, kb. 1 dkg élesztőt megfuttatunk langyos vízben, majd 10 percig hagyjuk kelni. Hozzáöntünk 40dkg zablisztet, 2 csipet sót, ízlés szerint tökmagot, szezámmagot, lenmagot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet, hogy jó sűrű, krémes állaga legyen. Fél óráig tovább kelesztjük. Majd kijavazott vagy szilikonos sütőformában 180 fokon 45 percig sütjük.

laktozmentesmogyoromentestojasmentesvegan

Zabkenyér” bejegyzéshez ozzászólás

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s