A kevert sütik nem véletlenül olyan népszerűek. Nagyon egyszerűek, gyorsan összekeverhető minden hozzávaló, csupán egy tál szükséges hozzá. A tésztája jól variálható, a joghurt lecserélhető kefirre vagy tejfölre (utóbbi esetében érdemes még egy kis tejet tenni a tésztába), jól bírja az extra hozzávalókat is. A piskótánál tömörebb a tésztája, ezen sokat segíthetünk, ha sokáig habosítjuk a cukrot és a tojást. Most egy áfonyás citromos verziót készítettem barátoknak, úgyhogy semmi alternatív liszt vagy csökkentett cukortartalom, ez a hagyományos verzió. 😀 A citrom és az áfonya nagyon jók együtt.

Hozzávalók (23x23cm-es formához):
- 2 tojás
- 150 g cukor
- 150 g natúr vagy görög joghurt
- 110 g olaj
- 1 kezeletlen citrom
- 300 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 0,5 tk vanília őrlemény
- 200 g áfonya
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, 5 percig legalább. Hozzákeverjük a joghurtot, az olajat, a vaníliát, valamint a citrom levét és reszelt héját. Egy spatula segítségével eldolgozzuk a tésztát.
- Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áfonya felét.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk a maradék áfonyával, kicsit lenyomkodjuk.
- Kb. 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha színt kapott a teteje.


Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: