Citromos-áfonyás kevert süti

A kevert sütik nem véletlenül olyan népszerűek. Nagyon egyszerűek, gyorsan összekeverhető minden hozzávaló, csupán egy tál szükséges hozzá. A tésztája jól variálható, a joghurt lecserélhető kefirre vagy tejfölre (utóbbi esetében érdemes még egy kis tejet tenni a tésztába), jól bírja az extra hozzávalókat is. A piskótánál tömörebb a tésztája, ezen sokat segíthetünk, ha sokáig habosítjuk a cukrot és a tojást. Most egy áfonyás citromos verziót készítettem barátoknak, úgyhogy semmi alternatív liszt vagy csökkentett cukortartalom, ez a hagyományos verzió. 😀 A citrom és az áfonya nagyon jók együtt.

Hozzávalók (23x23cm-es formához):

  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • 150 g natúr vagy görög joghurt
  • 110 g olaj
  • 1 kezeletlen citrom
  • 300 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 0,5 tk vanília őrlemény
  • 200 g áfonya

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, 5 percig legalább. Hozzákeverjük a joghurtot, az olajat, a vaníliát, valamint a citrom levét és reszelt héját. Egy spatula segítségével eldolgozzuk a tésztát.
  3. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áfonya felét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk a maradék áfonyával, kicsit lenyomkodjuk.
  5. Kb. 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha színt kapott a teteje.
mogyoromentesnyar

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply