Cukkini cordon bleu sütőben sütve

Ez az ebéd: 1. szuper szombati kaja (igazából bármelyik napra) 2. egy klasszikus kedvenc kicsit feldobva, vagy inkább két klasszikus kedvenc ötvözése 3.zöldségekben gazdag 4. szinte semmi nem kell hozzá és könnyű elkészíteni. Ha szeretitek a cukkinit és feldobnátok kicsit, akkor mindenképp próbáljátok ki.

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • só, bors
  • 3-4 szelet sonka
  • 3-4 szelet sajt
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük. Attól függően, hogy mekkora darabokat szeretnénk, többféleképpen vághatjuk. Ha kicsiket, akkor vágjuk karikákra. Ha nagyokat, akkor a hosszanti irányban vágjunk belőle szeleteket. Ha a kettő között, akkor vagy az előbbi hosszantit vágjuk még ketté, vagy kicsit oldalasan vágjuk, mint a fenti képen.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyünk rá sonkát és sajtot, végül borítsuk be egy másik cukkinis szelettel. Óvatosságból spóroltam a sonkával, sajttal, mert nem tudtam, hogy mennyit bír el, de pakoljátok meg bátran, nem folyik ki a sajt se.
  4. A szokásos módon bepanírozzuk először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába.
  5. Tegyük a kis cukkini cordon bleu-ket sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal és süssük kb. 25-30 percig. Az idő felénél fordítsuk meg a cukkiniket, hogy mindkét oldala megpiruljon.
  6. Basmati rizzsel és lilahagymás paradicsom salátával tálaltam.
mogyoromentesnyarzsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply