Kezdjük az új évet egy könnyű, diétába és újévi fogadalmakba illeszthető recepttel. Imádom a pizzát, nagy gyengém és sokszor sütök itthon. Pont ezért is szeretek kísérletezni alternatív, reform verziókkal és ez a túrós több szempontból is kedvenc. Egyrészt mindent imádok, amiben túró van. 😀 Gyorsabban kész van, mint ahogy ezt a bejegyzést megírtam. Nagyon korrekt pizza kinézete van, szuper az állaga. Azt hittem lazán befalom az egészet, de végül alig bírtam megenni.

Hozzávalók 2 adag pizza tésztához (kb.27cm-es pizza):
- 120 g tönkölyliszt vagy zabliszt
- 250 g zsírszegény túró
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- oregánó, fokhagymapor (opcionális)
- 1 ek olaj
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
- A tészta hozzávalóit kézzel vagy robotgéppel elkezdjük összedolgozni, majd a végén kézzel gombóccá gyúrjuk, 10 percre hűtőbe tesszük pihenni, majd lisztezett gyúródeszkán kör alakúra és tetszőleges vékonyságúra formázzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire vagy pizzasütő formára tesszük, 5 perc alatt elősütjük, majd megpakoljuk a kívánt feltéttel és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, amikor a tészta megpirul, a sajt pedig megolvad a tetején. Az elősütést ki is hagyhatjuk, működik úgy is, de a feltétnek általában nincs szüksége olyan sok sütésre, csak amíg megolvad kicsit.
Az én feltétem most natúr paradicsomszósz volt pizza fűszerrel kikeverve + friss paradicsom, kaliforniai paprika, reszelt sajt és sütés után friss rukkolával szórtam meg.





Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: