Túró alapú pizza

Kezdjük az új évet egy könnyű, diétába és újévi fogadalmakba illeszthető recepttel. Imádom a pizzát, nagy gyengém és sokszor sütök itthon. Pont ezért is szeretek kísérletezni alternatív, reform verziókkal és ez a túrós több szempontból is kedvenc. Egyrészt mindent imádok, amiben túró van. 😀 Gyorsabban kész van, mint ahogy ezt a bejegyzést megírtam. Nagyon korrekt pizza kinézete van, szuper az állaga. Azt hittem lazán befalom az egészet, de végül alig bírtam megenni.

Hozzávalók 2 adag pizza tésztához (kb.27cm-es pizza):

  • 120 g tönkölyliszt vagy zabliszt
  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • oregánó, fokhagymapor (opcionális)
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A tészta hozzávalóit kézzel vagy robotgéppel elkezdjük összedolgozni, majd a végén kézzel gombóccá gyúrjuk, 10 percre hűtőbe tesszük pihenni, majd lisztezett gyúródeszkán kör alakúra és tetszőleges vékonyságúra formázzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy pizzasütő formára tesszük, 5 perc alatt elősütjük, majd megpakoljuk a kívánt feltéttel és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, amikor a tészta megpirul, a sajt pedig megolvad a tetején. Az elősütést ki is hagyhatjuk, működik úgy is, de a feltétnek általában nincs szüksége olyan sok sütésre, csak amíg megolvad kicsit.

Az én feltétem most natúr paradicsomszósz volt pizza fűszerrel kikeverve + friss paradicsom, kaliforniai paprika, reszelt sajt és sütés után friss rukkolával szórtam meg.

cukormentesmogyoromentestojasmenteszsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top