Ebben a kekszben aztán minden benne van, amitől finom egy keksz. 😀 Nem az a fajta, amit ötösével eszik az ember, elég tömör, kiadós, viszont isteni finom. Gasztroajándékként is adható, akár ünnepekre, karácsonyra, akár szülinapra. Ehhez nem kell mást tenni, mint a száraz hozzávalókat szorosan egymásra helyezni egy jól zárható üvegben és egy kártyát mellékelni hozzá, amiben leírjuk a plusz hozzávalókat, vagyis a tojást és a vajat, valamint az elkészítést, miszerint keverjünk össze mindent, formázzuk és süssük. 🙂 Mivel ilyen egyszerű, olyannak is adhatjuk ajándékba, aki nem rajong annyira a sütésért. Ezt biztosan el fogja készíteni.

Hozzávalók kb 15-20 db-hoz:
- 130 g liszt
- 130 g zabpehely
- 2 tk sütőpor
- vanília őrlemény vagy aroma
- csipet só
- 90 g barna cukor
- 30 g kristálycukor
- 80 g aszalt gyümölcs (vörösáfonya, meggy, mazsola, akár vegyesen)
- 80 g csokoládé (étcsoki, tejcsoki vagy fehércsoki, akár vegyesen)
- 10 g tökmag
- 1 szobahőmérsékletű tojás
- 130 g olvasztott vaj
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Az aszalt gyümölcsöket, tökmagot és a csokit apró darabokra vágjuk. A tojást tegyük egy kis tálba és villával enyhén verjük fel.
- Öntsük egy tálba a száraz hozzávalókat és keverjük el egy spatulával, majd adjuk hozzá a tojást és az olvasztott vajat és dolgozzunk el mindent alaposan. Jó sűrű masszát kapunk.
- Kézzel formázzunk kb. diónyi gombócokat a tésztából, kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük a tepsire.
- Süssük k.15 percig, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk még száradni a forró tepsin.
- Fém dobozban vagy jól zárható üveg edényben tároljuk.



Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: