Napok óta azon kapom magam, hogy rájárok a csokitartalékra és megakad a szemem a csokis sütis képeken, úgyhogy valamit nekem is muszáj volt sütnöm. 🙂 Ilyen esetekre jól jön a maradék húsvéti (vagy Mikulás) csoki. Ez a recept az én alap muffin receptem, nagyon bevált. Tökéletes állaga van és az egész előkészítéséhez csak 5 perc kell.

Hozzávalók (12 db-hoz):
- 27 dkg liszt (most vegyesen durumliszt és tönkölyliszt)
- 100 g cukor vagy édesítőszer
- 2 tk. sütőpor
- 2 közepes tojás
- 2 dl tej
- 70 ml olaj
- 1 csepp vanília aroma
- kb. 100-150g étcsoki vagy tejcsoki
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat. Egy másikban a száraz hozzávalókat.
- Egy műanyag vagy szilikon lapáttal dolgozzuk össze a két tésztát.
- A muffin formát vajazzuk ki, béleljük ki muffin papírral.
- A papírokba kanalazzunk 1-1 evőkanál tésztát. Tegyük bele az aprított csoki felét, majd 3/4-ig töltsük meg újabb adag tésztával, végül újabb réteg csoki. (A csokit eleve a tésztába is belekeverhetjük.)
- Kb. 25 perc alatt készre sütjük.

