Nagyon szeretitek a korábbi túrós süti receptet és teljesen megértem, mert én is. 😀 Sokszor elkészítettem már, így ideje volt egy kis átalakításnak. Mazsolával is lehet, csokival is készíthetitek, de az aszalt vörösáfonya is nagyon jól áll neki. Persze aki spórolna a szénhidráton, ezeket ki is hagyhatja.

Hozzávalók (20-22cm-es sütőformához):
- 40 dkg félzsíros túró
- 5 ek búzadara (rizsdarával vagy liszttel is helyettesíthető)
- 3 tojás
- 4 evőkanál porcukor vagy édesítő
- 120 g natúr vagy görög joghurt
- 1 csepp vanília aroma
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 2 marék aszalt vörösáfonya (60g)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük habosra a porcukorral vagy édesítővel. Keverjük hozzá a túrót, a búzadarát, a joghurtot, a vanília aromát és a citrom levét.
- A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassuk bele a tésztába.
- Keverjük bele az aszalt vörösáfonyát is.
- Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 40 percig sütjük.
Az egész süti kalóriatartalma 1390 kcal, a szénhidráttartalma 128g. 8 adagra számolva 1 adag 173 kcal és 16g szénhidrát.


Pingback: Túrós lepény szilvamártással | Életem ételei