Alj nélküli áfonyás túrós süti

Nagyon szeretitek a korábbi túrós süti receptet és teljesen megértem, mert én is. 😀 Sokszor elkészítettem már, így ideje volt egy kis átalakításnak. Mazsolával is lehet, csokival is készíthetitek, de az aszalt vörösáfonya is nagyon jól áll neki. Persze aki spórolna a szénhidráton, ezeket ki is hagyhatja.

Hozzávalók (20-22cm-es sütőformához):

  • 40 dkg félzsíros túró
  • 5 ek búzadara (rizsdarával vagy liszttel is helyettesíthető)
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor vagy édesítő
  • 120 g natúr vagy görög joghurt
  • 1 csepp vanília aroma
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 marék aszalt vörösáfonya (60g)

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük habosra a porcukorral vagy édesítővel. Keverjük hozzá a túrót, a búzadarát, a joghurtot, a vanília aromát és a citrom levét.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassuk bele a tésztába.
  4. Keverjük bele az aszalt vörösáfonyát is.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 40 percig sütjük.

Az egész süti kalóriatartalma 1390 kcal, a szénhidráttartalma 128g. 8 adagra számolva 1 adag 173 kcal és 16g szénhidrát.

mogyoromenteszsirszegeny

Leave a Reply