Isteni ízük van ezeknek a kis túrós pogácsáknak, túrógombóchoz vagy a túrós sütihez hasonlít. Legközelebb mazsolát is biztos teszek bele. Pont lemerült az elem a konyhai mérlegemben, de szerencsére ez anélkül is elkészíthető. Túróból pont ennyi volt még itthon, ahhoz van igazítva a recept, de ha egy 25 dkg-os csomagból készítitek, akkor elég 1 nagyobb tojás is és csak 1 ek búzadara. A lényeg, hogy tömörebb állaga legyen. Olyan, amiből kézzel gombócokat tudsz formázni. Sósan is el tudom képzelni köretnek vagy főzelék mellé. De azért az édes a nyerő. 🙂

Hozzávalók (6 nagyobb darabhoz):
- 35 dkg túró
- 2 tojás
- 1 ek cukor, méz vagy édesítő
- 2 ek búzadara
- 1 ek zabliszt (vagy bármilyen más liszt)
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A túrót tálba tesszük, villával áttörjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan elkeverjük.
- Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a tésztából kanállal halmokat teszünk bele és kicsit megformázzuk. Egy kör alakú fém forma (mint a pogácsa szaggató) segítségével is megformázhatjuk.
- Mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, közepes lángon.
- Szilvamártással tálaltam, amihez a megmosott, felezett, magzott szilvákat kevés fahéjjal és barna cukorral 5-10 percig főztem, majd botmixerrel pürésítettem.




Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: