Már említettem, hogy néhány hónapig egy szigorú zsír-és rostszegény diétát kellett tartanom. Bár sok mindent ki kellett hagynom az étrendemből, mégsem szenvedtem hiányt finomságokban és ezt ez a recept is bizonyítja. Azóta többször elkészítettem, imádom minden összetevőjét. Plusz szokás szerint gyorsan megvan. 🙂

Hozzávalók 2 főre:
- 150g lazacfilé
- 10-12 lasagne lap
- 200 g fagyasztott vagy 250g friss spenót
- 0,5 sárgarépa hosszában vékonyra vágva(elhagyható)
- 1 dl tej
- 1 evőkanál (light) krémsajt
- só,bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 citrom leve
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- A tésztalapokat dobjuk forrásban lévő sós vízbe 2-3 percre.
- A spenótot kevés olajon fonnyasszuk meg egy serpenyőben az apróra vágott fokhagymával. Öntsük rá a tejet és a krémsajtot, fűszerezzük, keverjük el, forraljuk össze.
- A lazacfilét vágjuk ketté hosszában, vagy vágjuk apró darabokra.
- Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal, helyezzük rá a tésztalapok 1/3-át körülbelül.Tegyük rá a spenót felét, ha használunk más zöldséget akkor annak a felét, a lazac felét, locsoljuk meg citromlével. Ismételjük a rétegezést még egyszer.
- A rétegezést tésztalappal fejezzük be, szórjuk meg reszelt sajttal.
- 25-30 percig süssük.


