Lazacos-spenótos lasagne

Már említettem, hogy néhány hónapig egy szigorú zsír-és rostszegény diétát kellett tartanom. Bár sok mindent ki kellett hagynom az étrendemből, mégsem szenvedtem hiányt finomságokban és ezt ez a recept is bizonyítja. Azóta többször elkészítettem, imádom minden összetevőjét. Plusz szokás szerint gyorsan megvan. 🙂

Hozzávalók 2 főre:

  • 150g lazacfilé
  • 10-12 lasagne lap
  • 200 g fagyasztott vagy 250g friss spenót
  • 0,5 sárgarépa hosszában vékonyra vágva(elhagyható)
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál (light) krémsajt
  • só,bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom leve
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A tésztalapokat dobjuk forrásban lévő sós vízbe 2-3 percre.
  3. A spenótot kevés olajon fonnyasszuk meg egy serpenyőben az apróra vágott fokhagymával. Öntsük rá a tejet és a krémsajtot, fűszerezzük, keverjük el, forraljuk össze.
  4. A lazacfilét vágjuk ketté hosszában, vagy vágjuk apró darabokra.
  5. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal, helyezzük rá a tésztalapok 1/3-át körülbelül.Tegyük rá a spenót felét, ha használunk más zöldséget akkor annak a felét, a lazac felét, locsoljuk meg citromlével. Ismételjük a rétegezést még egyszer.
  6. A rétegezést tésztalappal fejezzük be, szórjuk meg reszelt sajttal.
  7. 25-30 percig süssük.
mogyoromentestojasmenteszsirszegeny

Leave a Reply