Hatalmas klasszikus, gyerekkori emlék, megunhatatlan és elronthatatlan. Hidegen és melegen is szuper. Száraz, többnapos zsemléből a legjobb és bármilyen típusúból készítheted, a képen hátul van az enyém, a teljes kiőrlésű magos :), de volt már rozsos, zabos, amilyen épp otthon van. Ahány ház, annyi szokás, mi így készítjük.

Hozzávalók:
- 8 db zsemle
- 3 dl szobahőmérsékletű tej (mandula vagy zsírszegény)
- 1 csepp vanília aroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg zsírszegény túró
- 2 evőkanál édesítő/cukor
- 2 tojás
- 8 ek mazsola
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tejet és a vaníliát (vagy vaníliás cukrot) langyosra melegítjük.
- A zsemlék kalapját (csak a legtetejét) levágjuk, félretesszük. A belsejét kikaparjuk úgy, hogy ne lyukadjon ki az alja.
- A zsemlék belsejét egy tálban összekeverjük a túróval, a tojásokkal, az édesítővel/ cukorral és a mazsolával.
- A zsemlék alját és tetejét 1-2 másodpercre belemártjuk a vaníliás tejbe (ne ázzon el), majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- A maradék tejjel kicsit higíthatjuk a tölteléket ízlés szerint (pár evőkanál vagy akár 0,5dl is mehet bele, 1 evőkanállal hagyjunk a tetejére).
- A zsemlékbe kanalazzuk a tölteléket, ne sajnáljuk, majd helyezzük rá a kalapokat.
- Locsoljuk meg még egy kis tejjel a tetejét, majd fólia alatt süssük 15 percig, utána fólia nélkül további 15-20 percig, amíg szépen megpirul a zsemle.
