Zöldséges galette

Galette még csak édesen készült nálam, de már ott megtetszett, a szilvás-fahéjas nagy kedvenc lett. Viszont sós változatban is tökéletesen megállja a helyét. Kicsit pizza, kicsit sós pite. Mindenesetre nagyon könnyen finom és látványos ételt varázsolhatunk. Maradék sonka, tojás vagy zöldség felhasználására is ideális. Főleg így húsvét környékén. 😉 

A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin 2017. áprilisi számában.

IMG_3784

Hozzávalók 1 darabhoz (kb. 2 adag):

  • 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt

  • 6 dkg zabliszt

  • 8 dkg hideg vaj

  • csipet só

  • oregánó

  • kakukkfű

  • 3 evőkanál jéghideg víz

A töltelékhez:

  • 1 evőkanál natúr krémsajt

  • 4 szál zöldspárga

  • 2 evőkanál zöldborsó

  • 1 tojás

  • 2 szelet prosciutto sonka

  • friss spenót levelek

  • bors

A kenéshez:

  • 1 tojás

  • fokhagymasó

  • oregánó

IMG_3820

Elkészítés:

      1. A tészta hozzávalóit a víz kivételével aprítógépbe tesszük, és morzsás állagúvá dolgozzuk.

      2. A vízzel összekeverve kézzel összeállítjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva 1,5 órán át hűtőben pihentetjük.

      3. A hideg tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd a sodrófára óvatosan feltekerve sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

      4. Megkenjük a krémsajttal, ráütjük a tojást, majd ráhalmozzuk a zöldborsót, és fűszerezzük.

      5. A tészta széleit visszahajtjuk, megkenjük a fokhagymasóval és oregánóval kikevert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

      6. Közben a spárgát megmossuk, a végeit eltávolítjuk, és a szárakat félbevágjuk. A 15 perc sütési idő elteltével a sonkával együtt a tésztára tesszük.

      7. További 10-15 percig sütjük, amíg a galette széle szépen meg nem pirul.

      8. Tálalás előtt spenótlevelekkel szórjuk meg.

IMG_3826

tavaszzsirszegeny

 

1 thought on “Zöldséges galette”

  1. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top