Nyáron úgy vagyok a sütőmmel, mint Carrie Bradshaw a Szex és New Yorkban: csak tárolásra használom. Na jó, nem annyira, mint ő, de valóban nagyon ritkán kapcsolom be, inkább most a hűsítő recepteké a főszerep. Kolléganőmtől kaptunk isteni málnát, amiért nagyon hálás vagyok neki és a belőle készített fagyit is ő inspirálta. 🙂 A vicc az, hogy a fehércsokit nem is kellett megolvasztanom, csak kint hagytam a konyhaasztalon és már kenhető is volt. 😀

Hozzávalók 3 pálcikás jégkrémhez:
- 200 g málna
- 3-4 evőkanál natúr joghurt
- 1 evőkanál méz (vagy más tetszőleges édesítő)
- kb. 50 g jó minőségű fehércsoki
- néhány szem sótlan pisztácia díszítésnek
Elkészítés:
- A málnát aprítóban vagy villával összepürésítjük, összekeverjük a joghurttal és a mézzel, a fagyiformába öntjük és néhány órára betesszük a fagyasztóba.
- Amikor megfagyott, a vízgőz felett megolvasztott (vagy nyáron csak elől hagyott) fehércsokiba mártjuk vagy egy kiskanál segítségével meglocsoljuk vele.
- Gyorsan megszórjuk pisztáciával vagy más tetszőleges díszítéssel, mert a jeges fagyin pillanatok alatt megköt a csoki és utána már nem fog ráragadni.
- Fogyasztásig mehet vissza a fagyasztóba.







Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: