Málnás-fehércsokis jégkrém egyszerűen, házilag

Nyáron úgy vagyok a sütőmmel, mint Carrie Bradshaw a Szex és New Yorkban: csak tárolásra használom. Na jó, nem annyira, mint ő, de valóban nagyon ritkán kapcsolom be, inkább most a hűsítő recepteké a főszerep. Kolléganőmtől kaptunk isteni málnát, amiért nagyon hálás vagyok neki és a belőle készített fagyit is ő inspirálta. 🙂 A vicc az, hogy a fehércsokit nem is kellett megolvasztanom, csak kint hagytam a konyhaasztalon és már kenhető is volt. 😀

Hozzávalók 3 pálcikás jégkrémhez:

  • 200 g málna
  • 3-4 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz (vagy más tetszőleges édesítő)
  • kb. 50 g jó minőségű fehércsoki
  • néhány szem sótlan pisztácia díszítésnek

Elkészítés:

  1. A málnát aprítóban vagy villával összepürésítjük, összekeverjük a joghurttal és a mézzel, a fagyiformába öntjük és néhány órára betesszük a fagyasztóba.
  2. Amikor megfagyott, a vízgőz felett megolvasztott (vagy nyáron csak elől hagyott) fehércsokiba mártjuk vagy egy kiskanál segítségével meglocsoljuk vele.
  3. Gyorsan megszórjuk pisztáciával vagy más tetszőleges díszítéssel, mert a jeges fagyin pillanatok alatt megköt a csoki és utána már nem fog ráragadni.
  4. Fogyasztásig mehet vissza a fagyasztóba.
csokis csok2kglutenmentesmogyoromentesnyarnyerstojasmenteszsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply