Már régóta készülök arra, hogy összegyűjtök néhány szuper csokis-kókuszos “bounty” receptet. A korábbi bounty szelet sikeréből úgy látom, hogy ti is szeretitek. 🙂 Nekem a bounty csoki is nagy kedvenc és reggelire is sokszor eszem kakaós-kókuszos zabkását vagy kókuszos-csokis smoothiet is szoktam csinálni. Most is olyan recepteket válogattam össze, amiket bűntudat nélkül lehet enni, de nem mértéktelenül!! 🙂 Nyárra különösen jól jönnek, ezek közül egyedül a kekszhez kell sütőt bekapcsolni, de az összes néhány perces munka és néhány összetevős finomság.
Írjátok meg, hogy nektek melyik volt a kedvencetek! 🙂
Bounty csoki
Hozzávalók:
-
1 csésze kókuszreszelék
-
¼ csésze olvasztott kókuszzsír
-
2 evőkanál méz
-
vanília aroma
-
csipet só
-
1 tábla étcsokoládé vagy cukormentes tejcsokoládé
Elkészítés:
-
Egy tálban keverjük össze az olvasztott csokin kívül az összes hozzávalót.
-
Egyengessük el egy sütőpapírral bélelt lapos tálban, formázzuk téglalap formájúra. 10-15 percre tegyük a hűtőbe, amíg kicsit összeáll a kókuszzsír.
-
Vágjunk belőle akkora téglalapokat, amekkora csokit szeretnénk. Kézzel kicsit kerekítsük le a szögeit, nyomkodjuk bounty formájúra.
-
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg, kicsit hagyjuk kihűlni, majd mártsuk bele a kókuszrudakat és néhány perc alatt hagyjuk megdermedni.
-
Hűtőben tároljuk.
Formázhatjátok téglalap alakúra is vagy kis golyókat is gyúrhattok belőle. Tejcsokival tényleg olyan, mint a bounty, már kapható belőle nagyobb drogériákban mindenmentes is.
Bounty jégkrém
Hozzávalók:
-
2 doboz Cocomas kókuszkrém
-
1 dl kókusztej
-
¼ csésze méz
-
vanília aroma
-
½ csésze kókuszreszelék
-
2 ek. nyílgyökérliszt vagy kukoricakeményítő
-
olvasztott cukor-és gluténmentes tejcsoki
-
díszítéshez kókuszreszelék
Elkészítés:
-
Keverjük össze a kókuszkrémet, a tejet, a mézet, a vaníliát és a kókuszreszeléket. Sűrű krém lesz, amin még a tejjel lazíthatunk, ha szeretnénk.
-
Kanalazzuk jégkrém készítő formákba és tegyük fagyasztóba legalább egy órára.
-
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg, kicsit hagyjuk hűlni.
-
A jégkrémeket vegyük ki a fagyasztóból és a formából. Mártsuk bele a csokiba úgy, hogy mindenhol érje. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, tegyük rácsra és tegyük néhány percre a hűtőbe, amíg megdermed a csoki.
Ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor fagyasztóban tároljuk.
Szerintem eddig ez a legjobb házi jégkrém, amit kóstoltam. 🙂
A nyílgyökérliszt a paleo diétának köszönhetően terjedt el, de a hétköznapi cukrászatban is használható krémek sűrítésére. Használhattok helyette kukoricakeményítőt is.
Nemcsak jégkrém, hanem fagyi is készíthető ebből a receptből:
Bounty jegeskávé
Hozzávalók:
-
1 feketekávé
-
2 dl tej (bármilyen típusú)
-
2 tk. édesítőszer
-
2-3 tk. kókuszreszelék
-
olvasztott étcsoki
-
jégkocka
Elkészítés:
-
A kávét főzzük meg, édesítsük még melegen és hűtsük ki.
-
Töltsük bele egy pohárba vagy üvegbe, öntsük fel tejjel, szórjunk bele kókuszreszeléket.
-
Keverjünk bele egy kevés olvasztott csokit, dobjunk bele 2-3 jégkockát és fogyaszthatjuk is.
Ha nem azonnal fogyasztjátok, érdemes újramelegíteni és kihűteni, mert a csoki összeáll a hideg tejtől.
Bounty keksz
Hozzávalók (10 db kekszhez):
-
1 csésze kókuszreszelék
-
1 lapos ek. cukrozatlan kakaópor
-
2 ek. méz
-
2 ek. kókuszolaj
-
1 tojás
-
vanília aroma
-
csipet só
-
1 tk. sütőpor
Elkészítés:
-
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban. Tegyük 15 percre a hűtőbe.
-
Közben a sütőt melegítsük elő 170 fokra.
-
Vizes kézzel formázzunk gombócokat a masszából, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és kicsit nyomkodjuk le.
-
Süssük 10 percig, majd miután kivettük a sütőből, szárítsuk még kb. 5 percig.
Bounty torta
Hozzávalók (20 cm-es tortaformához):
Alaphoz:
-
10 dkg zabkeksz
-
3 dkg olvasztott vaj
Krémhez:
-
300 ml kókusztej
-
20 dkg kókuszreszelék
-
4 ek. méz
-
2 ek. kókuszzsír
Tetejére:
-
1 tábla olvasztott étcsoki
-
kókuszreszelék a díszítéshez
Elkészítés:
-
A zabkekszet aprítógépben daráljuk le. Keverjük össze az olvasztott vajjal.
-
Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, szórjuk bele a kekszmorzsát, nyomkodjuk le és egyengessük el, hogy mindenhol ugyanannyi legyen.
-
A krém hozzávalóit tegyük egy edénybe, keverjük és forraljuk össze. Jó sűrű krém lesz belőle.
-
A krémet kenjük rá a morzsás rétegre. Tegyük hűtőbe legalább egy negyed órára.
-
Közben olvasszuk meg a csokit vízgőz felett. Hagyjuk kicsit hűlni, majd öntsük rá a torta tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 10 percre.
-
A tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel vagy kókuszchipsszel.
Pingback: 5 bounty desszert – valamifinomat
Pingback: Életem ételei