Sokak számára ismerős történet: két nagyon érett banán hever a konyhán, amit jó lenne megmenteni. Gondoltam illik egy kis kreativitást mutatva nem megint banánpalacsintát vagy kekszet csinálni belőlük. 😀 Szóval most egy süti készült, ami szokás szerint nagyon egyszerű és gyors. Hozzáteszem én nem szeretem a banánkenyeret és a banán ízű sütiket, viszont ez frissen, langyosan nagyon bejött. A banán miatt nem mondhatom, hogy cukormentes, de én több édesítést már nem tettem hozzá. Ez ízlés szerint persze változtatható.

Hozzávalók (20-23 cm-es formához):
- 120 g zabliszt (ha szükséges gluténmentes)
- 10 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- vanília őrlemény vagy aroma
- 2 tojás
- 2 érett banán + a díszítéshez opcionálisan 1 db
- 70 g (2 ek) szobahőmérsékletű kókuszolaj vagy más natúr olaj
- 1 dl mandulatej vagy ízlés szerint más tej
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A száraz hozzávalókat keverjük ki egy tálban (liszt, kakaó, sütőpor, só, vanília). Lehetőség szerint szitáljuk át, főleg a kakaópor hajlamos csomósodni.
- A banánt tegyük egy tálba, villával nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a két tojást, a kókuszolajat és a tejet. Keverjük simára. B verzió: turmixgépben is összekeverhetitek a nedves hozzávalókat, én így csináltam.
- Dolgozzuk össze a banános keveréket a száraz hozzávalókkal.
- Egy 20×20 vagy max 23×23 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, kicsit rázzuk meg, hogy egyenletes legyen mindenhol.
- 25-30 percig süssük.





Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:
Ma megsütöttük a kisfiammal. Isteni finom lett. Már nézem is mi legyen a következő, amit kipróbálunk 😉
Köszönöm és gratulálok az oldalhoz 😀
Köszönöm szépen!! A visszajelzést is, sokat jelent. 🙂