Két összetevős keksz kakaós krémmel töltve

Tudnotok kell, hogy nem rajongok a banános édességekért, magam sem tudom, hogy miért. 😀 Viszont ezt a receptet megláttam a neten és olyan jól hangzott, hogy gondoltam kipróbálom. Nem bántam meg, annyira, de annyira imádom! Kicsit lehűtöttem sütés után, sőt szerintem jót is tesz neki, ha hagyjuk kicsit állni és összeérnek az ízek. Rákerült a gyors tízóraik listájára, ugyanis nettó 5 percet kell vele foglalkozni. Ezt a krémet pedig használni fogom, ahol csak tudom. Zseniális ötlet magvajat kakaóval ízesíteni. Az eredeti recept linkjét a poszt alján megtaláljátok.

Hozzávalók a kekszhez (kb.10 db-hoz):

  • 90 g / 1 bögre zabpehely (apró szemű vagy durvára darált)
  • 2 banán

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 evőkanál mandulavaj vagy mogyoróvaj
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz
  • 0,5-1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • nagyon pici só (elhagyható, de dob az ízeken)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A banánt egy villával összetörjük. A zabpehelyhet hozzáadjuk egészben vagy ledarálva, ahogy jobban szeretjük. Alaposan elkeverjük, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kézzel lelapítjuk és 12-15 percig sütjük. Ügyeljünk rá, hogy nagyjából egyformák legyenek.
  3. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
  4. A megsült, kihűlt kekszeket párosítjuk. Az egyik keksz alsó (tepsi felé néző) oldalát megkenjük a töltelékkel, majd ráfordítjuk a másik kekszet.
  5. Célszerű hűtőben tárolni. Kb. 5 db szendvics keksz lesz ebből az adagból.

Az eredeti recept linkje: https://www.yayforfood.com/recipes/banana-oatmeal-sandwich-cookies-with-peanut-butter-cocoa-filling/

csokis csok2kglutenmenteslaktozmentestojasmentesveganzsirszegeny

Leave a Reply