A banánnal az esetek nagy részében úgy járok, hogy megvesszük, amikor még szép, kemény, kicsit talán éretlen is, aztán vagy megesszük vagy nem, de inkább nem. Amikor már puhul és feketedik a héja, akkor jövök rá, hogy magában megenni már nem az igazi, kidobni meg sajnálnám, így hát készítek belőle valamit. Régebben nem szerettem a banános desszerteket, egyszerűen nem tudtam hova tenni, hogy banán íze van mondjuk egy kenyérnek. 😀 Viszont most már nagyon a szívemhez nőtt, sőt ez így, a sok nyári gyümölccsel nekem egy ideális reggeli.

Hozzávalók kb.25 db kisebb palacsintához:
- 2 érett banán
- 2 tojás
- 1,2 dl mandulatej
- 100 g zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk.
- Egy palacsintasütőt felforrósítunk, vékonyan megkenjük olajjal (minden sütés előtt) és hármasával kisütjük rajta a palacsintákat.





