Reggeli zabmuffin hozzáadott liszt és cukor nélkül

Ez a muffin tényleg belefér reggelire, sőt. Gyakorlatilag egy joghurt-müzli-gyümölcs kombó sütőben sütve. Ha a banán elég érett és az alma is édes, nincs szükség további édesítésre. Tálaljátok friss gyümölccsel, esetleg egy pohár hideg tejjel.

Hozzávalók 12-15 db-hoz:

  • 2 érett banán
  • 2 tojás
  • 300 g natúr joghurt
  • 1 dl sovány tej vagy mandulatej
  • 300 g cukrozatlan müzli, vagy 250 g zabpehely és 50 g aszalt gyümölcs/mag vegyesen
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1-2 db alma

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A hozzávalókat összedolgozhatjuk turmixgépben, vagy kézi mixerrel, de akár egy villával is. Először a nedves hozzávalókat: a banánt törjük össze, keverjük hozzá a tojásokat, joghurtot, tejet. Adjuk hozzá a zabpelyhet, aminek a felét le is darálhatjuk, végül a sütőport és a fűszereket.
  3. Pár percig hagyjuk állni, hogy a zab megszívja magát.
  4. Egy muffin formát kenjünk ki vékonyan olajjal, tegyünk bele muffin papírokat és töltsük meg a a forma 3/4-éig tésztával.
  5. A tetejére tegyünk megmosott és felkockázott almát, vagy ízlés szerint más gyümölcsöt.
  6. 30-35 percig süssük.

1 db muffin 120 kcal és 20 g szénhidrát.

cukormentesmogyoromenteszsirszegeny

Leave a Reply