Cukkinis-diós kevert süti (tejmentes)

Olyan sok gyümölcsös recept volt mostanában, gondoltam ideje egy zöldségesnek. 🙂 Ezt a cukkinis sütit már legalább négyszer sütöttem meg az elmúlt időszakban. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a túrós sütik mellett ez a kedvenc. Nagyon egyszerű elkészíteni, tökéletes állaga van (akár napokig, de addig úgyse marad meg) és valami isteni finom. A cukkini nem érződik benne, viszont az állagán nagyon sokat dob. Alapból dióval készítem, de a lenti képen láthatjátok dió és a cukkini héja nélkül.

Hozzávalók (28-30cm-es, téglalap alakú kenyérsütő formához):

  • 170 g (1 kisebb) cukkini
  • 3 tojás
  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 70 g fehér tönkölyliszt (vagy búzaliszt)
  • 50 g darált dió
  • 1 csepp vanília aroma
  • 80-100 g cukor / édesítő
  • csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A cukkini héját ízlés szerint levágjuk vagy rajta hagyjuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A liszteket egy tálba szitáljuk, összekeverjük a dióval, sütőporral, sóval és a fahéjjal.
  4. A tojásokat a cukorral vagy édesítővel enyhén felverjük, hozzákeverjük az olajat és a vaníliát. Belekeverjük a reszelt cukkinit, majd hozzáadjuk a liszteket is és alaposan eldolgozzuk.
  5. A kenyérsütő formánkat kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és beleöntjük a tésztát.
  6. Kb. 35-40 percig sütjük.

Ilyen a süti dió és a cukkini héja nélkül. Ha a diót kihagyjuk, helyettesítsük ugyanannyi gramm liszttel. Így is szuper. 🙂

laktozmentesnyar<a

Leave a Reply