Ez a házi héjában sült krumpli az abszolút kedvenc sós uzsonnám, plusz filmnézős nasim. Imádom a sült krumplit, bár a klasszikus értelemben vett, olajos hasáb krumplit már 2 éve nem ettem. Vendégváró falatnak is tökéletes. Mivel olajszegény és a hummusszal tökéletes párost alkotnak, nemcsak finom, de egészséges is. 🙂 Bármilyen más tunkolnivalóval, ki amit szeret, nekem most ezek voltak itthon (plusz házi hummuszt bármikor, bármennyit tudok enni).

Hozzávalók a krumplihoz:
- krumpli, kb. 8 db
- só, bors, fokhagymapor, oregánó
- kevés olaj
Hozzávalók a spenótos hummuszhoz:
- 250 g csicseriborsó-konzerv
- 1 evőkanál tahini (szezámmag paszta)
- 1-1 csipet só, római kömény, kevés fehérbors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj vagy lenmagolaj
- 1 marék spenót (opcionális)
- víz
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A krumplit héjával együtt alaposan megmossuk, zöldségmosó kefével (egy erre használt körömkefével) is, minden szennyeződést távolítsunk el.
- Vágjuk félbe, majd további kettő vagy négy gerezdre, méretétől függően.
- A fűszereket keverjük össze az olajjal (nagyon kevés, kb. 1 evőkanál elég), dörzsöljük be vele a krumplit. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük ropogósra, kb.40-60 perc alatt, közben egyszer keverjük át.
- A hummuszhoz tegyük a hozzávalókat egy aprítógépbe és turmixoljuk krémesre. Ha túl sűrű, nagyon kevés (1-2 ek) vizet adhatunk hozzá.








Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: