Házi tepsis sült krumpli spenótos csicserikrémmel

Ez a házi héjában sült krumpli az abszolút kedvenc sós uzsonnám, plusz filmnézős nasim. Imádom a sült krumplit, bár a klasszikus értelemben vett, olajos hasáb krumplit már 2 éve nem ettem. Vendégváró falatnak is tökéletes. Mivel olajszegény és a hummusszal tökéletes párost alkotnak, nemcsak finom, de egészséges is. 🙂 Bármilyen más tunkolnivalóval, ki amit szeret, nekem most ezek voltak itthon (plusz házi hummuszt bármikor, bármennyit tudok enni).

Hozzávalók a krumplihoz:

  • krumpli, kb. 8 db
  • só, bors, fokhagymapor, oregánó
  • kevés olaj

Hozzávalók a spenótos hummuszhoz:

  • 250 g csicseriborsó-konzerv
  • 1 evőkanál tahini (szezámmag paszta)
  • 1-1 csipet só, római kömény, kevés fehérbors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy lenmagolaj
  • 1 marék spenót (opcionális)
  • víz

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A krumplit héjával együtt alaposan megmossuk, zöldségmosó kefével (egy erre használt körömkefével) is, minden szennyeződést távolítsunk el.
  3. Vágjuk félbe, majd további kettő vagy négy gerezdre, méretétől függően.
  4. A fűszereket keverjük össze az olajjal (nagyon kevés, kb. 1 evőkanál elég), dörzsöljük be vele a krumplit. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük ropogósra, kb.40-60 perc alatt, közben egyszer keverjük át.
  5. A hummuszhoz tegyük a hozzávalókat egy aprítógépbe és turmixoljuk krémesre. Ha túl sűrű, nagyon kevés (1-2 ek) vizet adhatunk hozzá.
cukormentesglutenmenteslaktozmentesmogyoromentestojasmentesveganzsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply