A mi kisvárosunkban olyan ritkán kapok fodros kelt, pedig annyira megszerettem az utóbbi időben. Az igaz, hogy nem keresem minden boltban, de így is 4 helyre járok bevásárolni, hogy kapjak mindent. 🙂 Most végre tudtam venni, úgyhogy csináltam is belőle egy jó salit. A zöld leveles zöldségek igazi kincsek, érdemes rendszeresen, napi szinten fogyasztani belőlük, minél többet és szerencsére annyi féle van, hogy ezt változatosan is tehetjük. A fodros kel a jók között is az egyik legjobbnak számít, de én a formája, ropogóssága és a különleges íze miatt is megkedveltem. Ebben a salátában csupa tápláló finomság van, vacsorára vagy kis adagban uzsonnára tökéletes választás. Ilyen aprósággal is hatalmasat tehetünk az egészségünkért. 🙂

Hozzávalók 1 adaghoz:
- Fodros kel, legalább 2 marékkal, de amennyit csak bírunk
- 0,5 alma vagy körte
- 4-5 szem dió
- egy kis darab (10-20g) feta sajt vagy kéksajt
- 1 evőkanál lenmagolaj (vagy olívaolaj, tökmagolaj)
- kevés citromlé
Elkészítés:
- A salátát kis darabokra tépkedjük, a körtét, a diót és a sajtot apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, olajjal és jól összekeverünk mindent.






