Imádom ezt a húspástétom receptet, gyakran kerül ez a szendvicsemre margarin és bolti felvágottak helyett. Nagyon egyszerű elkészíteni, gyakorlatilag a főtt csirkemellet leturmixoljuk és ízesítjük kedvünkre, húslevesből megmaradt főtt hússal a legjobb. Joghurt helyett lehet használni tejfölt is vagy akár tejszínt, ez egy zsírszegény változat. A zöldfűszerekkel bátran játszhatunk, petrezselyem, kapor, snidling, váltogassuk kedvünkre. Főtt tojást is lehet bele tenni. Én pont azért szeretem, mert olyan natúr és egyszerű.

Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell
- só, fehérbors, majoranna
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tk mustár
- 2 evőkanál natúr vagy görög joghurt
- friss snidling
Elkészítés:
- A csirkemell filét vízben vagy alaplében, húslevesben (legalább) 30 perc alatt megfőzzük.
- A csirkemellet a fűszerekkel és a fokhagymával együtt tegyük aprítógépbe. Turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá egy kevés mustárt (el is hagyható) és annyi joghurtot, amennyivel megfelelően krémes, kenyérre kenhető állaga lesz.
- Végül adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget és aprítsuk össze még egyszer, hogy elkeveredjenek a hozzávalók.
- Kenjük a reggeli szendvicsre felvágott helyett és fogyasszunk mellé sok idényzöldséget. 😉
- Tipp: A fokhagymát sütőben vagy serpenyőben pirítsuk meg, hogy intenzívebb legyen az íze, de nyersen is hozzákeverhetjük.






Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: