Hamis kenyér pár perc alatt diétásan, gluténmentesen

Sziasztok! Judit vagyok, szénhidrátfüggő. Röviden. 🙂 A kenyér és a péksüti az én kriptonitom, a helyes étkezésem legnagyobb veszélyforrása. Nálam soha nem működött a csirke-saláta kombó, legalább egy pirítós mindig kívánkozott mellé. Az idei célom egyike, hogy a bolti kenyeret minimalizáljam az étrendemben és a házi kenyér, péksüti se fehér lisztből készüljön lehetőleg. Nem támogatom a túlzottan szénhidrátszegény diétákat, szerintem hosszú távon nem tesz jót az egészségünknek. De abban viszont igyekszem változtatni, hogy olyan jó szénhidrátokat válasszak és mutassak nektek, ami az egészségünknek és a diétánknak is jót tesz. Ez az 5 perces zablisztes szendvics pedig pont ilyen. Az egyik kedvenc konyhai eszközöm a 3 az 1-ben melegszendvicssütő, ami egyben gofrit és paninit is készít. Most az utóbbiban sütöttem meg ezt a “kenyeret”. Nagyon laktató volt és hozzáteszem nem kalóriaszegény, de egy kiegyensúlyozott étrendbe számomra belefér.

Hozzávalók 6db-hoz (3 szendvicshez):

  • 300 g zabliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 3,5 dl (növényi) tej
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • opcionálisan zöldfűszer

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat habverővel vagy kézi mixerrel keverjük simára egy tálban.
  2. Egy melegszendvicssütőt forrósítsunk fel. Vagy a panini sütőjét, vagy a háromszög alakú melegszendvics sütőt használjuk. Süssük ki pont úgy, mintha gofrit sütnénk benne. Az én sütőm olyan, hogy egyszer érdemes rajta fordítani.
  3. Kész is van, belepakolhatunk mindent, amit egy szendvicsbe szeretnénk.
  4. Ha pedig melegszendvicset készítenénk belőle, tegyünk bele sajtot, paradicsomot, salátát vagy spenótot és tegyük vissza a sütőbe csak egy percre, amíg megolvad a sajt.
cukormentesglutenmenteslaktozmentesmogyoromenteszsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply