Sziasztok! Judit vagyok, szénhidrátfüggő. Röviden. 🙂 A kenyér és a péksüti az én kriptonitom, a helyes étkezésem legnagyobb veszélyforrása. Nálam soha nem működött a csirke-saláta kombó, legalább egy pirítós mindig kívánkozott mellé. Az idei célom egyike, hogy a bolti kenyeret minimalizáljam az étrendemben és a házi kenyér, péksüti se fehér lisztből készüljön lehetőleg. Nem támogatom a túlzottan szénhidrátszegény diétákat, szerintem hosszú távon nem tesz jót az egészségünknek. De abban viszont igyekszem változtatni, hogy olyan jó szénhidrátokat válasszak és mutassak nektek, ami az egészségünknek és a diétánknak is jót tesz. Ez az 5 perces zablisztes szendvics pedig pont ilyen. Az egyik kedvenc konyhai eszközöm a 3 az 1-ben melegszendvicssütő, ami egyben gofrit és paninit is készít. Most az utóbbiban sütöttem meg ezt a “kenyeret”. Nagyon laktató volt és hozzáteszem nem kalóriaszegény, de egy kiegyensúlyozott étrendbe számomra belefér.

Hozzávalók 6db-hoz (3 szendvicshez):
- 300 g zabliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 3,5 dl (növényi) tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál olaj
- opcionálisan zöldfűszer
Elkészítés:
- A hozzávalókat habverővel vagy kézi mixerrel keverjük simára egy tálban.
- Egy melegszendvicssütőt forrósítsunk fel. Vagy a panini sütőjét, vagy a háromszög alakú melegszendvics sütőt használjuk. Süssük ki pont úgy, mintha gofrit sütnénk benne. Az én sütőm olyan, hogy egyszer érdemes rajta fordítani.
- Kész is van, belepakolhatunk mindent, amit egy szendvicsbe szeretnénk.
- Ha pedig melegszendvicset készítenénk belőle, tegyünk bele sajtot, paradicsomot, salátát vagy spenótot és tegyük vissza a sütőbe csak egy percre, amíg megolvad a sajt.






Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: