Banános-zabos kocka

Sokak számára ismerős történet: két nagyon érett banán hever a konyhán, amit jó lenne megmenteni. Gondoltam illik egy kis kreativitást mutatva nem megint banánpalacsintát vagy kekszet csinálni belőlük. 😀 Szóval most egy süti készült, ami szokás szerint nagyon egyszerű és gyors. Hozzáteszem én nem szeretem a banánkenyeret és a banán ízű sütiket, viszont ez frissen, langyosan nagyon bejött. A banán miatt nem mondhatom, hogy cukormentes, de én több édesítést már nem tettem hozzá. Ez ízlés szerint persze változtatható.

Hozzávalók (20-23 cm-es formához):

  • 120 g zabliszt (ha szükséges gluténmentes)
  • 10 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • vanília őrlemény vagy aroma
  • 2 tojás
  • 2 érett banán + a díszítéshez opcionálisan 1 db
  • 70 g (2 ek) szobahőmérsékletű kókuszolaj vagy más natúr olaj
  • 1 dl mandulatej vagy ízlés szerint más tej

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A száraz hozzávalókat keverjük ki egy tálban (liszt, kakaó, sütőpor, só, vanília). Lehetőség szerint szitáljuk át, főleg a kakaópor hajlamos csomósodni.
  3. A banánt tegyük egy tálba, villával nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a két tojást, a kókuszolajat és a tejet. Keverjük simára. B verzió: turmixgépben is összekeverhetitek a nedves hozzávalókat, én így csináltam.
  4. Dolgozzuk össze a banános keveréket a száraz hozzávalókkal.
  5. Egy 20×20 vagy max 23×23 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, kicsit rázzuk meg, hogy egyenletes legyen mindenhol.
  6. 25-30 percig süssük.
csokis csok2kglutenmenteslaktozmentesmogyoromentes

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

2 thoughts on “Banános-zabos kocka”

  1. Hajnalka Répászki

    Ma megsütöttük a kisfiammal. Isteni finom lett. Már nézem is mi legyen a következő, amit kipróbálunk 😉
    Köszönöm és gratulálok az oldalhoz 😀

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top