Gesztenyés-meggyes csoki házilag

Mostanában nagyon szeretem a gesztenyét, szinte mindig van itthon a fagyasztóban és külön öröm, hogy már elég nagy a választék, van cukorszegény, cukormentes, édesítős, 100% gesztenyetartalmú, mindenki megtalálja a kedvére valót. Ez egy szuperegyszerű, sütés nélküli házi csoki, amit nagyon könnyen el tudtok készíteni ti is. Akár karácsonykor szaloncukornak is készíthetitek, golyókat is lehet belőle formázni vagy ki ahogy szereti. Aki diétázik, a csokiba mártás helyett inkább csak locsolja meg egy kevés olvasztott étcsokival.

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 200 g gesztenyemassza
  • 30 g darált (korpovit) keksz
  • 60 g 100%-os meggylé
  • 1-2 ek juharszirup vagy méz (attól is függ, hogy mennyi cukrot tartalmaz a gesztenyemassza)
  • 1 db lapzselatin
  • 50 g étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A gesztenyét összekeverjük a darált keksszel és rudakat vagy ha úgy szeretnénk, hengereket formázunk belőle. (Készíthetjük úgy is, hogy egy téglalapot készítünk és a végén szeleteljük fel, vagy használhatunk olyan sütőformát, amiben egyből tudjuk a szeleteket formázni. Én az utóbbit választottam, szilikonos müzliszelet formában készültek.)
  2. A lapzselatint feloldjuk a csomagoláson levő utasítás szerint. A meggylevet összekeverjük a mézzel vagy juharsziruppal, majd elkeverjük benne a zselatint is. Ráöntjük a gesztenyés szeletek tetejére, majd hűtőbe tesszük néhány órára, amíg megdermed a meggyes réteg.
  3. Az étcsokit megolvasztjuk vízgőz felett. A kész gesztenyés szeleteket egy villa segítségével belemártjuk az étcsokiba, majd sütőpapírra tesszük és kicsit pihenni hagyjuk, amíg megszáraz a csoki.
csokis csok2klaktozmentesmogyoromentesnyarnyersoszitojasmentes

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply