Nehéz megunni a nyári gyümölcsöket, pedig én tényleg nagyon próbálkozom. 🙂 A hétvégi meleg napokon próbáltam minél kevésbé befűteni a konyhában, úgyhogy egy hideg levest dobtam össze. Volt egy kis megmaradt szilvánk, amit a lekvárba nem főztünk bele, levesbe viszont tökéletesek voltak. Jó helyre került. 🙂

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 700g szilva
- 2 tk. őrölt fahéj
- 6-8 db egész vagy 1tk. őrölt szegfűszeg
- 2 ek. juharszirup
- 2 dl kókusztej (cukrozatlan, konzerv)
- kb.5 dl víz (fele lehet kókusz-vagy mandulatej)
Elkészítés:
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük és egy edénybe tesszük.
- Hozzáadjuk a juharszirupot és a fűszereket. Az egész szegfűszeget érdemes fűszertojásba tenni, hogy a végén könnyebb legyen kivenni.
- Elkezdjük melegíteni, majd amikor elkezd összeesni és levet engedni, hozzáadjuk a vizet (először csak a fent írt felét) és kb. 10 percig forraljuk.
- Amikor puhára főtt a szilvánk, botmixerrel ízlés szerint darabosra vagy simára turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a tejet és ha még szükséges a kívánt állaghoz, akkor vizet.
- Forralunk rajta még egyet, majd hagyjuk kihűlni és fogyasztásig tegyük a hűtőbe, legalább 2 órára.
- Szilvadarabokkal és szeletelt mandulával tálaltam.






