Bekuckózós őszi-téli estékre, otthoni mozizáshoz készítsetek saját popcornt! A sós mellett nekem nagy kedvencem a csokis. Ha a városban van valami buli, majális, búcsú, hasonlók, mindig lecsapok rá. 🙂 Mivel máshol nem nagyon lehet kapni, régóta piszkálta a fantáziámat, hogy itthon elkészítem és végre össze is jött. Bár sokáig nem tartott ki, két kézzel faltam be. 🙂 Ugyanezzel a módszerrel készíthettek otthon vajasat és sósat is.
Hozzávalók:
-
fél bögre pattogtatni való kukorica (natúr)
-
3 kocka étcsoki (vagy tejcsoki)
-
kevés vaj vagy olaj
Elkészítés:
-
Egy fedeles edényben kevés vajat vagy olajat forrósítunk.
-
Beleteszünk 1 db pattogtatni való kukoricát, gyorsan rá a fedőt és 1-2 perc alatt kipattogtatjuk.
-
Amikor az első kész van, hozzáadjuk a többi kukoricát is.
-
Fedő alatt néhány perc alatt kipattognak, közben többször rázzuk meg az edényt, nehogy leégjenek.
-
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg.
-
A kész pattogatott kukoricákat terítsük el egy sütőpapírral bélelt tepsin vagy tálcán és öntsük rá az olvasztott csokit. Keverjük össze jó alaposan, hogy mindenhova jusson.
-
Néhány perc alatt megszárad rajta a csoki és kész is.
Pingback: Életem ételei