Igazi gesztenyés hétvégénk volt, pénteken gesztenyét szedtünk, szombaton gesztenye fesztiválon voltunk és nagyon megjött a kedvem egy kis gesztenyés finomsághoz. Gondoltam majd otthon sütök valamit, csakhogy szokás szerint elütöttem az időt mással és alig maradt időm sütni. Ilyenkor jönnek a gyorsan összedobható receptek és így kerül el a leveles tészta. Az egyetlen extra, amire szükséged van hozzá az a fém tölcsér forma. Érdemes legalább 8 db-ot beszerezni belőle ilyen esetre (nekem csak 4 van, úgyhogy jól megszívattam magam). Látványos, mégis pofon egyszerű.

Hozzávalók kb.12 db-hoz:
- 1 csomag leveles tészta (250 v 275 g)
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 g vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tej
- kb. 1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer (ízléstől és gesztenyemassza édességétől is függ)
- kevés vanília (opcionális)
- csipet só (opcionális)
- kevés vaj vagy margarin (a forma kenéséhez)
- tejszínhab díszítésnek (opcionális)
Elkészítés:
- A leveles tésztát és a gesztenyét olvasszuk ki, ha fagyasztott.
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- A leveles tésztából vágjunk kb.2cm-es csíkokat. A fém tölcsér sütőformát vajjal kenjük meg, majd a végétől indulva tekerjünk rá egy leveles tészta csíkot úgy, hogy lehetőleg ne maradjon rés a rétegek között. A leveles tészta végét nyomjuk rá kicsit, hogy sütés közben ne álljon el.
- Sütőpapírral bélelt tepsin kb. 15-18 percig sütjük. Ha megsült, pár percet hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le a formáról.
- Közben a pudingporból, a cukorból és a tejből a csomagoláson leírtak szerint pudingot főzünk, majd hagyjuk picit hűlni.
- A pudingba belereszeljük a gesztenyemasszát és elkeverjük.
- Habzsák segítségével betöltjük a krémet a tölcsérekbe és kész is.


