Januárban volt egy kisebb mélypontom a zöldségeket illetően. Tudom és értem, hogy sok zöldséget kell enni és próbálom is, szeretem is a télen szezonális gyökérzöldségeket, de azért már vágynék a tavaszi-nyári, ízekben gazdag fajtákra. Viszont megfogadtam, hogy februárban összeszedem magam és ez a hónap a “szivárványkonyha” jegyében fog telni, ami azt jelenti, hogy mindig próbálok minél több színt csempészni a tányérra, főleg zöldségek és gyümölcsök formájában. Nem kell nagy dologra gondolni, a reggeli wrapom mellé ettem egy paradicsomot (tudooom ez nem szezonális, de imádom), kaliforniai paprikát és sok zöldsalátát. Tudjátok mennyi zöldséget kellene ennünk? Nagyon leegyszerűsítve: amikor már azt érzed, hogy túl sok zöldség van a tányérodon, na akkor tegyél rá még egy kicsit és majdnem jó vagy.

Hozzávalók:
- 1 tortilla lap
- 1 tojás
- 1 kis darab feta sajt
- zöldsaláta, rukkola
- friss zöldségek
- 1 tk olaj
Elkészítés:
- A tojást egy tálban villával enyhén felverjük. Serpenyőben nagyon kevés olajat forrósítunk és megsütjük rajta a tojást rántottának.
- Amikor megsült, belekeverjük a feta sajtot és a zöldek egy részét. Kóstoljuk meg és ha szükséges, sózzuk, de a feta épp elég sós.
- Töltsük tortilla lapba és szorosan tekerjük fel. (A tortilla alsó egyharmadára tegyünk ne túl sokat, kétoldalt hajtsuk kicsit be és kezdjük el szorosan feltekerni, majd középen vágjuk ketté.)
- Tálaljuk a zöldségekkel és jó teával.



Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: