Hiába az eső, én nem érzem túlságosan a lehűlést. A sütőt nem kapcsolnám be, de azért desszert mégiscsak jár vasárnap. 🙂 Imádom a réteges pohárkrémeket és szerencsére a család is. Múltkor egy 5 fős bulira készültem vele, amiből aztán 20 fő lett, de szerencsére kisebb poharakba tálalva mindenkinek jutott. Ez a másik ok, amiért az egyik kedvencem. 😉 Természetesen más gyümölcsből is készíthető.

Hozzávalók:
- 10 dkg zabkeksz (cukormentes) durvára darálva
- 250 g mascarpone (light)
- 200 g natúr joghurt
- 2-3 ek. por édesítő vagy porcukor
- vanília
- 15-20 dkg eper
Elkészítés:
- A mascarponét kikeverjük a joghurttal, a vaníliával és az édesítő felével.
- Az eper felét leturmixoljuk a maradék édesítővel.
- A mascarponét megfelezzük. Az egyik felét félretesszük, a másikat összekeverjük az eperfülé felével. A püré másik felét szintén félretesszük.
- Poharakba töltve kezdjük el rétegezni: először egy kevés kekszmorzsa, következik a fehér mascarpone réteg, majd az eperpürével elkevert mascarpone, végül az eperpüré, mindegyikből kb. 1-2 evőkanál, pohár méretétől függően. A tetejét friss eperrel és menta levéllel vagy reszelt citromhéjjal díszítjük.
- Hidegen fogyasszuk.



