Mindig van egy olyan étel a tarsolyomban, amit 5-10 perc alatt össze tudok dobni, ha nincs ebédem. Az örök kedvenc a bolognai spagetti :), azt bárhol, bármikor képes vagyok enni (és sajnos bármennyit). Az utóbbi egy évben jött be ez a tészta, ami úgy született, hogy nézzük meg mi van itthon. Tészta mindig van, azt kifőzöm gyorsan, addig nézzük meg mit lehet rátenni. Volt a hűtőben pesto és parmezán (utóbbi már mindig van, aki drágállja, annak üzenem, hogy sokáig elvan, egyszerre kevés is elég az intenzív íze miatt, viszont minden falat egy mennyország), ez volt az első verzió, csak így minimálban. Utána már turbóztam, hogy tegyünk rá aszalt paradicsomot, aztán jött a spenót vagy a bazsalikom, ami szintén mindig van, mert hála istennek nagyon jól érzi magát itt, néha pedig tonhal konzervet is keverek bele, attól függ milyen kedvem van. Ez az egész tésztafőzéssel együtt 10 perc, az effektív munka kb. 3 perc, úgyhogy pont a lusta napjaimra való. Ez a recept már az “5 perc munkás” változata. 🙂

Hozzávalók 1 adaghoz:
- 60 g durumtészta
- 25 g spenót
- kevés fokhagyma
- 22 g aszalt paradicsom
- 60 g paradicsom
- 20 g pesto (kb. 1 púpos teáskanál)
- 15 g parmezán
Elkészítés:
- A tésztát forrásban levő sós vízben főzzük meg.
- Egy serpenyőben forrósítsunk kevés olajat.
- Fonnyasszuk meg rajta a spenótot az apróra vágott fokhagymával együtt.
- Adjuk hozzá a lecsepegtetett aszalt paradicsomot, a kockákra vágott friss paradicsomot és melegítsünk egyet rajta.
- A kifőtt tésztát szűrjük le. Forrón keverjük hozzá a pestót, a paradicsomos spenótot, végül pedig reszeljünk a tetejére parmezánt.
1 adag 431 kcal, 46 g szénhidrát, 16 g fehérje, 18 g zsír