Azt hiszem ezt a hónapot kinevezem sütés-főzés mentes júniusnak. Szeretem a nyarat, de ez a hét egy kicsit túlzás. 🙂 Csak hideg ételek jöhetnek szóba vacsorára és mivel a bazsalikom(ok) nagyon jól érzik nálunk magukat és szépen nőnek (és mert imádjuk), próbáljuk minél több ételbe belecsempészni. Ez a kis olaszos hangulatú caprese saláta extra finomságokkal megspékelve tökéletes ízbomba egy könnyű vacsorához.

Hozzávalók (2 főre):
- 150 g mozzarella
- 3 db paradicsom
- só, bors
- friss bazsalikom
- 4 szelet füstölt erdei sonka
- 3-4 db pita
- oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- A paradicsomokat mossuk meg, szeleteljük fel.A mozzarellát csepegtessük le, szeleteljük fel.
- A pitát vágjuk fel kis darabokra, forró serpenyőben nagyon kevés olajon pirítsuk 1-2 percig, szórjuk meg oregánóval.
- A paradicsomot és a mozzarellát felváltva, kör alakban helyezzük egy tányérra. Szórjuk meg bazsalikom levelekkel. Helyezzünk a tálra a sonka szeletekből és a pita chipsből is.
- Locsoljuk meg az olívaolajjal és kész is.




